Fanshop
Fanshop
feyA1-chelsea-7.jpg

Feyenoord Onder 19 in slotfase langs Chelsea

Feyenoord Onder 19 heeft woensdagmiddag een mooie oefenzege geboekt. Feyenoords hoogste jeugdteam was op Varkenoord met 1-0 te sterk voor Chelsea, dat aantrad met een combinatieteam van Onder 18 en Onder 23. Het enige doelpunt werd vlak voor tijd gemaakt door Tyrell Malacia.

Op een koud Varkenoord gingen beide ploegen lange tijd gelijk op. De beslissing viel in de slotfase, toen Malacia een afvallende bal in één keer op zijn slof nam en binnen zag vliegen.

Trainer Damien Hertog, die veel spelers aan het werk wilde zien, zag het treffen met de Engelse topclub vooral als een mooie test voor zijn spelers. ‘Ik was nieuwsgierig hoe we ons zouden presenteren tegen een tegenstander van dit niveau,’ vertelde Hertog na afloop. ‘Het was mooi om te zien dat wij ons absoluut kunnen meten tegen een grote club van dit niveau die een heel serieuze jeugdopleiding heeft.’

Voor Onder 19 smaakte het oefenduel met Chelsea naar meer, zo stelde Hertog. ‘Van dit soort krachtmetingen worden spelers alleen maar beter. In de Nederlandse competitie krijgen we veel weerstand, maar internationale wedstrijden zijn altijd anders. Om die reden hebben we nu ook al een oefenwedstrijd tegen Anderlecht gepland die over twee maanden gespeeld zal worden.’

Feyenoord Onder 19 – Chelsea U23/U18 1-0
Scoreverloop:
87’ 1-0 Malacia

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Sinteur (46’ Zwartjens), Knoester (46’ Kaptein), Anez; Butter (46’ Wehrmann), Smulders (46’ Vicario), Kökcü; Robertha (46’ Vente), Van der Wilden (60’ Bangura) en Hansson (46’ Malacia).