20152016_O19_60x40,7cm_%20zt

Feyenoord Onder 19 geeft winst in slotfase uit handen

Feyenoord Onder 19 kwam zaterdagmiddag tegen NEC/FC Oss Onder 19 twintig minuten voor tijd op voorsprong, maar verloor in de laatste minuten het duel alsnog. Feyenoord Onder 17 kon de midweekse overwinning op Ajax geen goed vervolg geven tegen FC Volendam (1-1). Feyenoord Onder 18 en Onder 14 wonnen wél van de Volendammers, terwijl ook Onder 15 drie punten pakte. Lees hieronder de uitgebreide verslagen van de teams van Feyenoord Academy.

Bizarre slotfase nekt Feyenoord Onder 19
Feyenoord Onder 19 is zaterdag op onnodige wijze onderuit gegaan in Nijmegen. De Rotterdammers leken na de 0-1 van Emil Hansson af te stevenen op de overwinning, maar in de slotfase kwam NEC/FC Oss Onder 19 nog twee keer tot scoren. ‘Hier ben ik heel erg ziek van’, aldus Feyenoord-trainer Marcel Koning.

Feyenoord gaf in Nijmegen weinig weg. Tot scoren kwamen de Rotterdammers in de eerste helft niet, maar daar kwam in het tweede bedrijf verandering in. Zo’n twintig minuten voor tijd promoveerde Emil Hansson een steekbal van Shurendo Janga tot doelpunt: 0-1. ‘Dan denk je in een goede positie te zitten, maar we hebben het daarna weggegeven’, sprak de teleurgestelde Koning, die Jari Schuurman een goede mogelijkheid op de 0-2 zag missen. ‘Na die kans maken zij 1-1 en niet veel later ook nog eens 2-1. Bizar, maar kenmerkend voor dit seizoen.’

In blessuretijd kwam Feyenoord overigens nog wel in de buurt van de 2-2. Eerst via een vrije trap van invaller Salih Anez en niet veel later via Jari Schuurman. ‘Maar alles zat tegen en dus gingen die ballen er ook niet in’, besloot trainer Koning.

NEC/FC Oss Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-1
70’ 0-1 Emil Hansson
87’ 1-1
88’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Koomen, Hammouti (31’ Absalem), Knoester; Hamer (71’ Roffelsen), Van der Meer, Schuurman; Hansson (82’ Slabbekoorn), Herrmann (60’ Janga) en El Hankouri (54’ Anez).

Feyenoord Onder 18 laat koploper FC Volendam Onder 19 struikelen
Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag voor een mooie stunt gezorgd door lijstaanvoerder FC Volendam Onder 19 te verslaan. De ploeg van trainer Jan Gösgens, waar Ryan Tilborg zijn rentree na maandenlang blessureleed opfleurde met een doelpunt, won met 3-1 van de Noord-Hollanders. ‘Dat wij het iedere tegenstander lastig kunnen maken, hebben we vandaag weer laten zien’, aldus Gösgens.

Feyenoord bleek in de eerste helft de bovenliggende ploeg. De Rotterdammers zetten de bezoekers al vroeg onder druk en wonnen de slag op het middenveld. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong, nadat Danny van Haaren het eindstation was van een Feyenoord-aanval via Noah Barendse en Erwin Franse. ‘Mijn spelers legden heel veel energie in de wedstrijd’, vertelde Gösgens tevreden.

Na de kantenwisseling bleef Feyenoord de sterkste ploeg, maar toch kwam Volendam vanuit een vrije trap op gelijke hoogte. Het antwoord van Feyenoord volgde zo’n tien minuten later: een vrije trap van Danny van Haaren stuiterde zomaar de kruising in. Via Erwin Franse en Sergi Roeleveld kreeg de ploeg van Gösgens vervolgens uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de beslissing viel pas vlak voor tijd. Invaller Ryan Tilborg, die na zo’n dertien maanden revalideren weer eens speelminuten maakte, maakte aan alle onzekerheid een einde door voor 3-1 te zorgen. ‘Een prachtige zege’, concludeerde Gösgens.

Feyenoord Onder 18 – FC Volendam Onder 19 3-1
34’ 1-0 Danny van Haaren
64’ 1-1
77’ 2-1 Danny van Haaren
82’ 3-1 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velenas; Elmensdorp, Sinteur, Zwartjens, De Sterke; Korporaal, De Jesus (71’ Guezen), Barendse (71’ Smulders); Franse (71’ Tilborg), Van Haaren en Roeleveld.

Feyenoord Onder 17 laat kostbare punten liggen in titelstrijd
Feyenoord Onder 17 is er niet in geslaagd om het laag geklasseerde FC Volendam te verslaan. Het elftal van coach Cor Adriaanse bleef steken op 1-1. Door het puntverlies heeft PSV Onder 17 nu de minste verliespunten, maar doordat de Eindhovenaren een wedstrijd minder hebben gespeeld, blijft Feyenoord lijstaanvoerder. ‘We hebben het nog in eigen hand’, aldus Adriaanse, die met zijn ploeg volgend weekend op PSV stuit.

In het begin van de wedstrijd verschafte Feyenoord zich een goede uitgangspositie op het vervolg van de wedstrijd. Topschutter Dylan Vente, die afgelopen week nog drie keer scoorde tegen Ajax, was met een rebound na een vrije trap van Cheick Toure weer eens trefzeker. ‘Maar over het spel was ik in de eerste helft niet tevreden’, aldus Adriaanse, die zijn ploeg na rust in de problemen zag komen.

Een overtreding van Tyrell Malacia, die zijn tegenstander in het eigen zestienmetergebied een duw gaf, leverde FC Volendam een strafschop en doelpunt op. ‘Volendam bepaalde vervolgens de wedstrijd’, zag Adriaanse. ‘Wij verloren heel veel duels en zij kregen de kansen. Het zegt wel wat dat ik doelman Wouter Beukers onze beste speler vond. Gelukkig hebben we nog wel in eigen hand of we kampioen worden of niet.’

FC Volendam Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-1
9’ 0-1 Dylan Vente
50’ 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Blesgraaf, Kaptein (61’ Van Wetten), Malacia; Wehrmann, Geetruida (61’ Van Mullem), Choukoud (61’ El Bouchataoui); Toure, Vente en Chong.

Feyenoord Onder 15 zonder flair naar driepunter
Zonder groots te spelen heeft Feyenoord Onder 15 drie punten bijgeschreven aan het puntentotaal. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg VVV/Helmond Sport Onder 15 met 1-3. Bij alle Rotterdamse doelpunten was aanvaller Marouan Azarkan betrokken.

Al vroeg in de wedstrijd namen de bezoekers de leiding. Een goede actie van Marouan Azarkan, die de bal voor het doel trok, werd door een verdediger van de thuisploeg achter zijn eigen doelman gekopt: 0-1. ‘Verder hadden we eigenlijk weinig goede kansen’, vertelde Feyenoord-coach Oost. ‘We hadden zeker een veldoverwicht, maar creëerden niet veel. VVV/Helmond Sport overigens wel, maar gelukkig trad mijn doelman (Thijs Jansen, red.) drie keer uitstekend op.’

Na de pauze veranderde er weinig: Feyenoord had een licht overwicht, maar kwam niet tot veel grote kansen. In de omschakeling verschenen de Limburgers wederom een aantal keer gevaarlijk voor het Feyenoord-doel. Na een klein uur spelen kwamen de Rotterdammers toch op 0-2. Een schot van Azarkan verdween via de VVV-keeper in het doel. Een minuut later maakte diezelfde Azarkan aan alle onzekerheid een einde door vanuit de rebound de 0-3 te maken.

Vlak voor tijd profiteerde de thuisploeg nog van een fout van Feyenoord-verdediger Quilindschy Hartman, maar verder kwam het niet. ‘Ik vind dat we niet goed gespeeld hebben en kwetsbaar waren in de omschakeling’, aldus Oost, die Wouter Burger bij 0-3 nog een strafschop zag missen.

VVV/Helmond Sport Onder 15 - Feyenoord Onder 15 1-3
8’ 0-1 eigen doelpunt
54’ 0-2 Marouan Azarkan
55’ 0-3 Marouan Azarkan
65’ 1-3

Opstelling Feyenoord Onder 15: Jansen; Hall, Hoogenboom (50’ Gündüz), Bogarde, Hartman; El Karbachi, De Mooij, Burger; Summerville (40’ Dijksteel), Rustveld (40’ Den Haan) en Azarkan.

Feyenoord Onder 14 overtuigend voorbij FC Volendam
Feyenoord Onder 14 kende zaterdagochtend weinig moeite met de leeftijdsgenoten van FC Volendam. In het Kras Stadion scoorden de Rotterdammers vier keer, terwijl de gastheren alleen in de slotminuut iets terug konden doen: 1-4. Hoogtepunt van de wedstrijd was de invalbeurt van Sven Zitman. Na een beenbreuk, ongeveer een half jaar geleden, zette de Feyenoorder bij zijn eerste balcontact direct zijn handtekening onder een doelpunt. ‘Heel erg mooi voor die jongen’, aldus Feyenoord-oefenmeester Daniel van der Meulen.

Vanaf de openingsfase was duidelijk dat de uitploeg sterker was. ‘We speelden onze middenvelders goed in, waardoor we tot goed positiespel kwamen’, vertelde Van der Meulen. Toch kwam Feyenoord in de eerste helft niet tot scoren. Van der Meulen: ‘Dat had er vooral mee te maken dat we onze kansen niet benutten. Abdel Belarbi had bijvoorbeeld een paar prima mogelijkheden om de score te openen.’

Na rust was het wel snel raak. Nadat Feyenoord via Tyrell Tearr al een nieuwe kans op de openingstreffer had gekregen, kwam het via Aime Omgba, die op fraaie wijze van afstand schoot, wel tot scoren. Stan Maas, die werd bediend door Belarbi, bracht Feyenoord niet veel later in een uitstekende positie door de 0-2 te maken. Feyenoord-invaller Sven Zitman zorgde niet veel later voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De net weer herstelde middenvelder zette zijn eerste balcontact om in een treffer. ‘Een prachtige ontlading voor iedereen binnen onze ploeg’, aldus Van der Meulen, die Tyrell Tearr zag tekenen voor de 0-4, nadat Stan Maas het doelpunt voorbereidde. De 1-4, die viel in de slotminuut, was er een voor de statistieken.

FC Volendam Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-4
43’ 0-1 Aime Omgba
46’ 0-2 Stan Maas
54’ 0-3 Sven Zitman
67’ 0-4 Tyrell Tearr
70’ 1-4

Opstelling Feyenoord Onder 14: Sikanic; Papendrecht, Brugman (35’ Van der Sloot), Van der Zeeuw, Esajas; Naujoks, Valk (35’ Zitman), Omgba; Belarbi, Cukur (35’ Tearr) en Deurloo (35’ Maas).