azarkan

Feyenoord Onder 19 bekert verder na zege op FC Emmen

Feyenoord Onder 19 heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. De leeftijdsgenoten van FC Emmen werden op Varkenoord met 2-0 verslagen.

Van onderschatting kon geen sprake zijn bij Feyenoord Onder 19, aangezien de opponent uit het noorden in de vorige ronde van het bekertoernooi nog afrekende met Ajax. Dat bleek ook uit de openingsfase, waarin de ploeg direct een aantal goede kansen creëerde op de openingstreffer.

Daude van der Kust zag echter dat Orkun Kökcü en Cheick Touré zijn voorzet net niet wisten te raken en Rodney Huijgen stuitte op de vijandelijke doelman, die ook een hard schot van Kökcü over de lat tikte. Omdat het balletje niet goed wilde vallen, was een 0-0 ruststand een logisch gevolg.

Kort na rust werd de ban alsnog gebroken. Marouan Azarkan, die aan het einde van de eerste helft de geblesseerd uitgevallen Touré had vervangen, schoot op aangeven van Joël Zwarts goed binnen: 1-0. De bezoekers, die tot dat moment nog niet gevaarlijk waren geweest, leken snel op gelijk hoogte te komen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na de openingstreffer lag het initiatief bij Feyenoord Onder 19 en was het de enige ploeg die kansen wist te creëren. De beloning daarvoor kwam na zeventig minuten spelen. Na een pass van Azarkan tekende Achraf El Bouchataoui voor de 2-0. Kökcü leek even later ook te scoren, maar de vrije trap van de middenvelder eindigde op de bovenkant van de lat. Ook afstandsschoten via Zwarts en invallers Jaron Vicario en Niels Butter leverden geen derde doelpunt op.

Trainer Cor Adriaanse was na afloop van de wedstrijd blij met het resultaat. 'In de eerste helft speelden we in een te laag tempo en hadden we moeite met het defensieve spel van FC Emmen', sprak hij. 'De keuzes die we maakten waren niet altijd goed. In de tweede helft ging dat een stuk beter. Er gebeurde ook wat toen Marouan in het veld kwam, dat was goed om te zien. De uitslag had wel wat hoger kunnen zijn, dat heb ik de jongens ook gezegd. We staan in de halve finales, dat is het belangrijkste.'

Feyenoord Onder 19 - FC Emmen Onder 19 2-0 (0-0)
49' 1-0 Azarkan
69' 2-0 El Bouchataoui