20152016_O18_60x42,9cm_zt

Feyenoord Onder 18 verliest van ADO Den Haag

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 0-2 verloren van ADO Den Haag Onder 19. Voor de ploeg van trainer Jan Gösgens was het de eerste nederlaag van 2016. Feyenoord Onder 15, dat koploper is in de kampioenspoule, ging op Varkenoord onderuit in een oefenduel met SC Feyenoord: 0-2. Feyenoord Onder 13 won wél. Tegen NAC werd het 2-1. Het betekende de eerste zege voor de Rotterdammers sinds november.

Feyenoord Onder 18 kan geen vuist maken tegen ADO
Feyenoord Onder 18 heeft zijn eerste nederlaag in de Eerste Divisie Hoog geleden. Na het gelijke spel tegen Ajax Onder 18 (3-3) en de fraaie overwinning bij FC Twente (0-3) moesten de Rotterdammers zaterdag hun meerdere erkennen in ADO Den Haag Onder 19: 0-2. 'We konden geen vuist maken en hebben verdiend verloren', concludeerde trainer Jan Gösgens.

Op het lastig te bespelen veld op Varkenoord draaide de wedstrijd uit op een fysieke strijd, die door ADO werd gewonnen. Met lange ballen probeerden de Hagenaars het spel van Feyenoord, dat gestoeld is op hoog druk zetten, te ontregelen. 'Het ging nu om de tweede bal en in die duels was ADO sterker', erkende Gösgens. De bezoekers kwamen in de elfde minuut op voorsprong uit een voorzet vanaf de rechterkant, die goed werd binnengeschoten.

Na een dikke tien minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord en wist Gösgens dat zijn ploeg ging verliezen. 'Het was de eerste keer dit seizoen dat ik echt voelde dat het niet meer goed zou komen. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg in vorm om ADO, dat mijns inziens thuishoort in de kampioenspoule, te verslaan.'

De trainer van Feyenoord stipte ook nog het gemis van onder anderen Shurendo Janga aan. De aanvaller verkeert de laatste tijd in topvorm, maar was geschorst voor het duel met ADO. 'Voorin waren we niet dreigend genoeg, het ontbrak in de eindfase aan individuele kwaliteit. In dit soort wedstrijden hadden we een krachtige speler als Shurendo goed kunnen gebruiken.'

Feyenoord Onder 18 - ADO Den Haag Onder 19 0-2
11' 0-1
57' 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velanas; Bijl, Sinteur, Zwartjens, Hempenius (46' De Sterke); Roffelsen (66' Elmensdorp), Guezen (36' De Jesus), Franse; Van Haaren, Smulder (62' Barendse) en Roeleveld.

Feyenoord Onder 15 moet meerdere erkennen in SC Feyenoord
Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag het oefenduel met SC Feyenoord Onder 15 verloren. De koploper van de kampioenspoule ging in eigen huis met 0-2 onderuit. 'Complimenten aan Sportclub Feyenoord. Zij hebben het ons vooral in de opbouw heel moeilijk gemaakt', reageerde trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord, dat het moest stellen zonder Marouan Azarkan, Ezra Hoogenboom en Wouter Burger die momenteel met Oranje een internationaal toernooi spelen in Turkije, creëerde in de eerste helft bijna geen kansen. 'We kwamen amper aan voetballen toe. Sportclub Feyenoord speelde heel agressief, was fysiek sterker en zat er telkens kort op', verklaarde Oost, die al na vijf minuten Denzel Hall moest vervangen vanwege een blessure. Een kwartier later zag de coach zijn ploeg ook op achterstand komen. Sportclub Feyenoord profiteerde optimaal van slordig balverlies op het middenveld.

Na de pauze kwamen er meer mogelijkheden voor de thuisploeg, maar een gelijkmaker was te veel gevraagd voor de Rotterdammers. Sportclub Feyenoord bleef vooral gevaarlijk in de omschakeling. Een kwartier voor tijd viel de beslissing uit een van de vlijmscherpe counters van de bezoekers: 0-2.

Feyenoord Onder 15 - SC Feyenoord Onder 15 0-2
22' 0-1
56' 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg (36' Jansen); Hall, Hartman (36' De Mooij), Rustveld, Van Leeuwen; El Karbachi, Yates, Gündüz; Summerville, Doesburg (36' Axt) en Dijksteel (36' Maas).

Feyenoord Onder 13 knokt zich naar zege tegen NAC
De eerste overwinning van 2016 is binnen voor Feyenoord Onder 13. De ploeg van trainer Gaston Taument rekende op Varkenoord af met NAC Onder 13: 2-1. De laatste zege dateerde alweer van 14 november, toen PSV met 1-3 werd geklopt. 'Het werd wel weer een keer tijd', vertelde Taument. 'Het is lekker voor de jongens dat ze weer eens winnen en op basis van de tweede helft was het ook volkomen verdiend.'

Voor rust had Feyenoord het lastig tegen de Brabanders, die na twaalf minuten de leiding namen. 'In de persoonlijke duels gaven we niet thuis', zo vond Taument. 'We misten stootkracht, een beetje pit. Ook waren we slordig in de passing.' Hoewel de trainer ontevreden was over de eerste helft, zag hij zijn ploeg na de openingstreffer wel iets beter in het spel komen en niet veel later de stand in evenwicht brengen vanuit een counter. Kai Bodo rukte op vanaf rechts, gaf voor op Milan Hokke, die koeltjes afrondde.

In de tweede helft toonde Feyenoord meer passie en strijd. Ook werd de thuisploeg gevaarlijker vanaf de zijkanten. Na twee door de scheidsrechter afgekeurde Feyenoord-treffers werd het doelpunt in de 42ste minuut van invaller Tyrell Tearr (scrimmage voor het doel) wél gehonoreerd. Daarna zijn de Rotterdammers niet meer in de problemen gekomen. Taument: 'Als we het wat beter hadden uitgespeeld, was het gewoon 3-1 of 4-1 geworden. Maar al met al ben ik tevreden over het vertoonde spel en de wilskracht die we na rust hebben getoond.'

Feyenoord Onder 13 - NAC Onder 13 2-1
12' 0-1
20' 1-1 Milan Hokke
42' 2-1 Tyrell Tearr

Opstelling Feyenoord Onder 13: Remie; Van Veldhoven, Hartjes, Bogarde, Rijnja; Oulad M'Hand, Roels (41' Jen Hong Li), Hokke; Bodo (41' Tearr), El Massoudi (50' Bol) en Christoffel.