Feyenoord%20Onder18%20-%20AZ%20Onder%2019

Feyenoord Onder 18 stunt tegen AZ Onder 19

Feyenoord Onder 18 heeft zich geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Het team van trainer Jan Gösgens won woensdagavond in Noord-Holland na strafschoppen van het Onder 19-team van AZ. Eerder plaatste Feyenoord Onder 19 zich al voor de halve finales van het toernooi.

De thuisploeg, die in dezelfde competitie actief is als Feyenoord Onder 19, leek op voorhand de favoriet. Snel na het eerste fluitsignaal, bleek niets echter minder waar. Het Onder 18-team van Feyenoord Academy kreeg in de beginfase een aantal goede kansen op de eerste treffer van de avond. Onder anderen Benjamin Reemst, Mohamed Choukoud en Lion Kalentjev zorgden voor gevaar.

Verdiende voorsprong
Feyenoorder Niels Butter zette zijn ploeg na twintig minuten spelen op een verdiende voorsprong. De middenvelder kopte de bal vanuit een hoekschop achter AZ Onder 19-doelman Jasper Schendelaar. Ook na de openingstreffer bleef Feyenoord Onder 18 de weg naar het vijandelijke doel vinden, maar de ploeg wist de score niet te verdubbelen.

Na de pauze had AZ Onder 19, dat een dubbele wissel doorvoerde, het betere van het spel. Dit resulteerde in de 1-1 na bijna een uur spelen. Feyenoord Onder 18 leek niet van slag na het tegendoelpunt en bleef kansen creëren. Kalentjev was dicht bij de tweede Rotterdamse treffer van de avond, maar de Russische jeugdinternational zag de bal vlak langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Beide teams kwamen niet meer tot scoren, waardoor er na negentig minuten nog altijd 1-1 op het scorebord stond. Hierdoor moesten strafschoppen beslissen wie het ticket voor de halve finales kreeg. Het team van Feyenoord Academy bleek in de penaltyserie de sterkste en won met 3-5.

‘Grote verrassing’
Trainer Gösgens was 'super trots' op zijn team na de overwinning. 'Dit is een heel grote verrassing', sprak hij na afloop van de wedstrijd. 'AZ Onder 19 is van het niveau van ons Onder 19-team, dat zegt genoeg. Na strafschoppen winnen we, maar dat had ook na negentig minuten gekund. Nu is het hopen op de volgende stunt.'

Feyenoord Onder 18 neemt het in de halve finale in een uitwedstrijd op tegen PSV Onder 19. Het Onder 19-team van Feyenoord Academy treft sc Heerenveen Onder 19. Ook dit is een uitwedstrijd. Beide wedstrijden worden op woensdag 11 april gespeeld.

AZ Onder 19 - Feyenoord Onder 18 1-1*
20' 0-1 Butter