O18FortunaSc

Feyenoord Onder 18 pakt punt tegen De Graafschap

Feyenoord Onder 18 heeft zondagmiddag op knappe wijze standgehouden tegen De Graafschap Onder 19. In Doetinchem werd het 1-1. Uitblinker aan Feyenoord-kant was doelman Wouter Beukers, die gedurende de wedstrijd met een aantal fraaie reddingen zijn ploeg op de been hield. 'Wouter keepte heel goed, we hebben echt een punt gewonnen,' reageerde trainer Jan Gösgens.

Net als Feyenoord was De Graafschap het seizoen begonnen met twee overwinningen, dus de bezoekers wisten dat ze hun borst konden natmaken. In een gelijkopgaande eerste helft kregen de Doethinchemmers de eerste grote kans. 'Maar Wouter redde fantastisch bij een vrije kopkans voor De Graafschap,' zo zag Gösgens. Niet veel later was het Feyenoord dat in de zestiende minuut de leiding nam. Alex Bangura wist wel raad met een voorzet vanaf rechts van Clarence Bijl en schoot na een goede aanname feilloos binnen.

Na de 0-1 bleef Feyenoord compact verdedigen. Kansen waren spaarzaam voor De Graafschap. Toch kwam de thuisploeg pal voor rust langszij, na een moment van niet hard genoeg ingrijpen van de Rotterdammers. Na de pauze slaagde Feyenoord erin iets meer druk te zetten, maar gaf het ook meer ruimte weg. Mohamed Choukoud was nog dicht bij de 1-2, maar aan de andere kant van het veld dook De Graafschap ook nog een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van Beukers. Die liet zich echter niet meer passeren.

Met zeven punten uit drie wedstrijden blijft Feyenoord gedeeld koploper met De Graafschap, tot grote tevredenheid ook van trainer Gösgens. 'Dit is een verrassend goede start met een compleet nieuw team. De nieuwe jongens die vorig jaar nog bij de amateurs speelden, doen het uitstekend en ook de eigen jongens boeken progressie. Echt een start waarop ik vooraf als coach had gehoopt.'

De Graafschap Onder 19 - Feyenoord Onder 18 1-1
16' 0-1 Alex Bangura
45' 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Bijl, Van den Ende, Kaptein, Van Wetten; Buitenhek (83' Barberoglu), Guezen (63' Choukoud), Kubilinskas (53' Polley); Van Mullem, Tilborg (53' Vicario) en Bangura (53' Butter).