Fanshop
Fanshop
20152016_O18_60x40,7cm_zt

Feyenoord Onder 18 op karakter naast sc Heerenveen

Feyenoord Onder 18 heeft dinsdag op de valreep een punt overgehouden aan het duel met SC Heerenveen Onder 19. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op achterstand (2-0), maar knokten zich gedurende de wedstrijd knap terug tot 2-2. ‘De tevredenheid overheerst’, aldus Feyenoord-trainer Jan Gösgens.

In de eerste helft had Feyenoord weinig te vertellen in Friesland. Al na zes minuten opende de thuisploeg de score, waarna het een kwartier later zelfs op 2-0 kwam. ‘Zij waren een stuk scherper dan wij en ik was bang dat Heerenveen nog verder afstand zou nemen van ons’, sprak Gösgens na afloop. Dat gebeurde niet en op slag van rust bracht aanvaller Erwin Franse de spanning in de wedstrijd terug. Op aangeven van Noah Barendse schoot de spits de bal beheerst tegen in de rechterhoek: 2-1.

‘Na de pauze zijn we net wat anders gaan voetballen’, vertelde Gösgens. ‘We zijn iets meer in gaan zakken en met een valse spits gaan spelen. Dat werkte goed, want via Noah Barendse kregen we al snel een goede kans op de gelijkmaker. Ook Steven Smulders was dichtbij een doelpunt.’

Diep in blessuretijd kreeg Feyenoord loon naar werken. Robin Zwartjens en Bart Sinteur wonnen beiden een kopduel, waarna Steven Smulders de bal knap in het Friese doel volleerde. ‘En die gelijkmaker voelde als een winnend doelpunt, want Heerenveen Onder 19 heeft gewoon een goede ploeg’, concludeerde de Feyenoord-coach.

sc Heerenveen Onder 19 - Feyenoord Onder 18 2-2
Scoreverloop:
6' 1-0
19' 2-0
44' 2-1 Erwin Franse
90'+5 2-2 Steven Smulders

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velenas; Elmensdorp (71’ Tilborg), Sinteur, Zwartjens, De Sterke; Roffelsen (83’ Lewis), De Jesus (45’ Roeleveld), Barendse (60’ Van Haaren); Franse, Smulders en Guezen.