Fanshop
Fanshop
20152016_O18_60x40,7cm_zt

Feyenoord Onder 18 haalt uit tegen PEC Onder 19

Feyenoord Onder 18 heeft het thuisduel met PEC Zwolle Onder 19 dinsdag omgezet in een knappe en ruime overwinning. De Rotterdammers, die de afgelopen weken ook al punten behaalden tegen de Onder 19-teams van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen, leidden halverwege al met 4-0. Na rust liep de ploeg van trainer Jan Gösgens zelfs nog iets verder uit. ‘Ik ben heel erg tevreden met de prestaties van mijn spelers’, aldus de coach.

Feyenoord ging onder zware weersomstandigheden vliegend van start. Na amper drie minuten onderschepte Steven Smulder de bal in de opbouw van de Zwolse gasten, waarna hij goed afrondde: 1-0. ‘Na die treffer ging het duel redelijk gelijk op’, zei Gösgens.

In de laatste fase van de eerste helft sloeg Feyenoord genadeloos toe. Eerst rondde Emil Hansson koeltjes af met een schot in de korte hoek. Niet veel later schoot diezelfde Hansson de bal op fraaie wijze in de verre kruising, nadat hij een aantal PEC Zwolle-verdedigers kansloos had gelaten: 3-0. Smulder zette de thuisploeg na een hoekschop zelfs op 4-0.

Aan het begin van het tweede bedrijf deed de uitploeg wat terug (4-1), maar het antwoord van Feyenoord volgde alweer snel. Na een mooie aanval via Saleh Anez, Hansson en Smulder bleek invaller Sergi Roeleveld, die de geblesseerde Erwin Franse had afgelost, het eindstation: 5-1. Roeleveld was niet veel later opnieuw trefzeker, nadat PEC Zwolle er eerst 5-2 van had gemaakt.

Robin Zwartjens maakte het Feyenoord-feest compleet, door een fraaie assist van Danny van Haaren goed af te ronden. ‘Bij vlagen hebben we fantastisch combinatievoetbal laten zien. We moeten elke wedstrijd vol aan de bak in deze sterke competitie, maar vooralsnog gaat het ons goed af’, aldus Gösgens.

Feyenoord Onder 18 – PEC Zwolle Onder 19 7-2
Scoreverloop:
3' 1-0 Steven Smulder
36' 2-0 Emil Hansson
43' 3-0 Emil Hansson
45' 4-0 Steven Smulder
50' 4-1
54' 5-1 Sergi Roeleveld
62' 5-2
63' 6-2 Sergi Roeleveld
85' 7-2 Robin Zwartjens

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velanas; Bijl, Sinteur (34’ Elmensdorp), Zwartjens, Anez (60’ Barendse); Roffelsen, Franse (34’ Roeleveld), Van Haaren; Janga (48’ Guezen), Smulder en Hansson (75’ De Jesus).

Feyenoord Onder 17 plaatst zich in blessuretijd voor halve finale beker
Feyenoord Onder 17 heeft zich dinsdagmiddag op Varkenoord geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Cor Adriaanse benutte de volledige speeltijd en produceerde tegen Almere City Onder 17 pas in blessuretijd de winnende treffer. Topschutter Dylan Vente kopte vlak voor het eindsignaal de bevrijdende 2-1 tegen de touwen.

Feyenoord had in de eerste helft het beste van het spel. De bezoekers uit Flevoland kwamen er niet aan te pas en zagen de Rotterdammers een aantal kansen missen. Vlak voor de pauze kwam het elftal van Adriaanse dan ook terecht op voorsprong, nadat de mee opgekomen Tyrell Malacia, op aangeven van Cheick Touré, van zo’n twintig meter goed uithaalde: 1-0.

Na de pauze kwam het spel van Feyenoord, op het kunstgrasveld van Varkenoord, minder uit de verf. ‘Ik vond dat wij het onszelf onnodig moeilijk maakten’, verklaarde trainer Adriaanse, die Achraf el Bouchataoui en Hidde van den Ende zag uitvallen met blessures. ‘We maakten veel verkeerde keuzes en dat kwam het spel niet ten goede.’

Na de gelijkmaker van Almere City, een kopbal uit een vrije trap, ging Onder 17 op zoek naar de winnende treffer. Die viel dus vlak voor tijd: een goede actie van Tahith Chong, die de achterlijn haalde en voorgaf, werd door aanvaller Vente binnen gekopt. ‘We zijn door naar de volgende ronde van de beker en dat is natuurlijk belangrijk. Het spel moet echter wel wat beter’, besloot de Feyenoord-trainer. 

Feyenoord Onder 17 – Almere City Onder 17 2-1
Scoreverloop:
38' 1-0 Tyrell Malacia
51' 1-1
80'+2 2-1 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord Onder 17: Evora; Reith, Van Wetten (73’ Geertruida), Van den Ende (48’ Blesgraaf), Malacia; Wehrmann, Van Mullem, El Bouchataoui (29’ Choukoud); Touré (61’ Kubilinskas), Vente en Chong.