20152016_O18_60x42,9cm_zt

Feyenoord Onder 18 buigt voor sterk FC Twente onder 19

Feyenoord Onder 18 heeft opnieuw een nederlaag geleden. Nadat afgelopen zaterdag werd verloren van koploper FC Volendam was dinsdag FC Twente Onder 19 met 0-6 te sterk op Varkenoord. ‘Dit was onze vijfde wedstrijd in twee weken tijd, voor veel jongens is dat echt te veel gevraagd’, verklaarde trainer Jan Gösgens.

Het aantal gespeelde wedstrijden in de afgelopen periode was niet de enige reden voor de nederlaag. Bij FC Twente Onder 19 voetbalde een aantal topfitte spelers mee, die dit seizoen al deel hebben uitgemaakt van de A-selectie van de Tukkers. Zo tekende Alessio Da Cruz, die afgelopen augustus nog zijn eerste Eredivisieminuten maakte, woensdag tegen Feyenoord voor de 0-2 en 0-3. ‘Ons moordende schema heeft ook flink wat blessuregevallen opgeleverd, waardoor we noodgedwongen een aantal jongens van Onder 17 erbij moesten halen’, aldus Gösgens. ‘Het krachts- en kwaliteitsverschil was vandaag simpelweg te groot.’

De trainer van Feyenoord gaf zijn vermoeide ploeg, die bij de rust tegen een 0-3 achterstand aankeek, in de pauze één ding mee: geef in de tweede helft nog alles wat je hebt. En dat gebeurde. Tot grote tevredenheid van Gösgens, die vooral Danny van Haaren zag uitblinken als spelverdeler. Niet alleen boden de Rotterdammers heel goed tegenstand, er kwamen ook nog kansen. Een doelpunt was echter net te veel gevraagd.

Gosgens: ‘We hielden knap stand tot de 83ste minuut, toen Twente de 0-4 maakte. Toen zakte het bij ons in elkaar, waardoor zij nog twee maal konden scoren. Afgelopen zaterdag overheerste nog de teleurstelling over de manier waarop we speelden tegen FC Volendam. Nu hebben we echt naar onze mogelijkheden gevoetbald, tegen een team dat zich voor dit duel had versterkt met een aantal A-selectiespelers. De jongens krijgen nu een aantal welverdiende dagen vrij, voordat we over anderhalve week weer onze volgende wedstrijd spelen bij Heerenveen.’

Feyenoord Onder 18 - FC Twente Onder 19 0-6