Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O15AjaxT2JG

Feyenoord Onder 17 thuis ten onder tegen Ajax

Feyenoord Onder 17 heeft dinsdagmiddag zijn meerdere moeten erkennen in Ajax Onder 17. Op Varkenoord werd met 0-2 verloren van de koploper in de Eredivisie. 'Een verdiende nederlaag,' reageerde trainer Cor Adriaanse. 'We zijn gewoon niet aan voetballen toegekomen, zeer teleurstellend.'

Ajax zette de thuisploeg meteen vast. De Rotterdammers waren veroordeeld tot het loeren op de counter. 'We konden niet onder die druk uit voetballen,' zo zag Adriaanse. 'We verloren te veel duels en creëerden amper kansen.' De bezoekers voetbalden op hun beurt gemakkelijker, al leidde het overwicht niet per se tot grote mogelijkheden voor de Amsterdammers.Na de pauze bleef Ajax de bovenliggende partij. In de 44ste minuut profiteerde het optimaal van te veel ruimte geboden achterin bij Feyenoord. 'Ajax bleef er kort op zitten, waardoor we gewoon weinig grip op het duel kregen,' aldus Adriaanse. Tot overmaat van ramp werd de achterstand een kwartier voor tijd ook nog verdubbeld, nadat er bij een hoekschop voor Ajax vrij kon worden ingekopt.

Feyenoord probeerde vervolgens nog opportunistischer te gaan spelen door de lange bal te hanteren, maar slaagde er dan niet in de tweede bal te veroveren. Adriaanse: 'En dan blijft er gewoon weinig over om je aan vast te klampen. Natuurlijk hadden we meer van verwacht van deze wedstrijd, maar we kwamen deze wedstrijd echt tekort.'Feyenoord Onder 17 - Ajax Onder 17 0-2
Scoreverloop:
44' 0-1
65' 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis (46' Wong Si-Kwie), Geertruida, Smeulers (54' Fetahi); El Bouchataoui (64' Reemst), Kökcü, Burger (56' Kalentjev); Huijgen, Touré en Amadin (50' Zirkzee).

Ajax ruim voorbij Feyenoord Onder 15
Feyenoord Onder 15 is dinsdagmiddag tegen een flinke nederlaag opgelopen. De Rotterdammers deden, zeker in de beginfase, niet onder voor Ajax Onder 15, maar verloren uiteindelijk met 0-4. ‘De uitslag is helaas hoog uitgevallen,’ aldus Feyenoord-trainer Jeffrey Oost.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. Oost: ‘In de eerste twintig minuten van de wedstrijd kregen wij aardig wat kansen om de score te openen. Abdel Belarbi kreeg bijvoorbeeld een uitstekende kopmogelijkheid, vlak voor het Ajax-doel.’ De inzet van de Feyenoord-aanvaller trof, net als wat andere, goede kansen, geen doel.Ajax opende vervolgens de score. ‘Dat doelpunt kwam redelijk uit de lucht vallen,’ vertelde Oost, die zijn ploeg ondanks dat tegendoelpunt niet bij de pakken neer zag gaan zitten: ‘We bleven strijden.’ Dat deden de Rotterdammers ook aan het begin van het tweede bedrijf. Naoufal Bannis, die afgelopen weekend nog drie keer doel trof, kreeg een goede kans, maar miste. De bezoekers toonden zich vervolgens wel efficiënt. Na een overtreding op de rand van het zestienmetergebied kregen de Amsterdammers een strafschop toegewezen, die door Rutger Bax niet gestopt kon worden: 0-2.

Vlak voor tijd was het opnieuw raak voor Ajax: Feyenoord-keeper Bax stompte de bal in eerste instantie nog weg, maar van zo’n twintig meter troffen de gasten alsnog doel. ‘Toen was de wedstrijd gespeeld,’ wist Oost, die Ajax Onder 15 vlak voor tijd zelfs nog op 0-4 zag komen. ‘Ajax kreeg in die fase al meer ruimte om te voetballen en draaide ons de duimschroeven aan. Ondanks de uitslag zijn wij ook zeker gevaarlijk geweest voor hun doel, maar daarbij ontbrak het ons ook een beetje aan geluk.’Feyenoord Onder 15 - Ajax Onder 15 0-4
Scoreverloop:
22' 0-1
45' 0-2 (penalty)
56' 0-3
60' 0-4

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Brugman, Van der Zeeuw, Esajas; Valk, (51' Naujoks) Omgba, Zitman (55' Deurloo); Maas (60' Dalen), Bannis en Belarbi.