O17_20162017

Feyenoord Onder 17 onnodig onderuit bij ADO Den Haag

Feyenoord Onder 17 heeft woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. In Den Haag werd het 3-2 voor ADO, dat in de blessuretijd nog tegen een achterstand aankeek, maar toch nog tweemaal tot scoren kwam.

Door het verlies raakt Feyenoord ook hun koppositie in de Eredivisie kwijt aan PSV, dat met 3-1 won van Ajax. 'Dit was zeker niet nodig geweest,' reageerde trainer Cor Adriaanse. 'Ik miste vooral in de slotfase een zekere 'tot-hier-en-niet-verder-mentaliteit'.'

Feyenoord begon heel goed aan het duel, was heer en meester in de eerste helft en kwam ook verdiend op voorsprong. Wouter Burger behield na een kwartier spelen, na een fraaie combinatie, het overzicht en legde af op Orkun Kökcü. Die wist vervolgens wel raad met de geboden kans: 0-1. Een dikke tien minuten later was het opnieuw raak. Simon Loshi bracht met een goede diepe bal Cheick Touré  in stelling. De spits van Feyenoord zag dat de keeper van ADO ver voor zijn doel stond en aarzelde niet: 0-2.

Na de pauze bleef Feyenoord nog zeker twintig minuten lang de bovenliggende partij, maar een derde goal bleef uit. Hoewel de bezoekers in het laatste deel van de wedstrijd slordiger begonnen te spelen en vaker onnodig balverlies leden, was ADO niet bij machte daarvan te profiteren. Juist op een moment dat er geen vuiltje aan de lucht leek voor Feyenoord, maakten de Hagenaars met nog tien minuten te spelen uit een corner de aansluitingstreffer. 'Er kon zomaar vrij worden ingekopt. We stonden niet goed en dan wordt het toch nog spannend,' zo wist Adriaanse.

ADO kreeg logischerwijs weer hoop en gooide er nog een fikse portie opportunisme tegenaan. De thuisploeg werd uiteindelijk in de tweede minuut van de blessuretijd beloond voor zijn inzet, nadat een vrije trap het doel werd ingewerkt. Adriaanse: 'Dan denk je, dan nemen we maar een punt mee naar huis, maar een minuut later maken zij nog de 3-2 uit een afgeslagen corner voor ons. Die goal had nooit mogen vallen, want we stonden met drie verdedigers tegenover één aanvaller. We grepen gewoon niet goed in en dan verlies je dus ook nog de wedstrijd. Ik kan alleen maar hopen dat de jongens hiervan leren.'

ADO Den Haag Onder 17 - Feyenoord Onder 17 3-2
14' 0-1 Orkun Kökcü
26' 0-2 Cheick Touré