O17Elftal

Feyenoord Onder 17 grijpt naast Supercup

Feyenoord Onder 17 is er niet geslaagd om de eerste prijs van het seizoen te pakken. In de strijd om de Supercup tegen Ajax dolf het team van trainer Melvin Boel na strafschoppen het onderspit. Na verlenging was het 2-2, de Amsterdammers namen de strafschoppen beter (4-2).

Na een slordige openingsfase kwam Ajax op 1-0. ‘Daarna gooiden we de schroom van ons af en hebben we echt goed gespeeld. We hebben Ajax naar achteren geduwd en veel kansen gecreëerd en we maakten de 1-1,’ vertelde coach Boel na afloop. Toshio Lake was de doelpuntenmaker. ‘Daarna hadden we eigenlijk de 1-2 en misschien de 1-3 moeten maken. De tweede helft was rommelig. Veel lange ballen over en weer. Na tachtig minuten gingen we verlengen en maken we al snel de 1-2.'

Het was Naoufal Bannis die de Onder 17 de eerste prijs van het seizoen leek te schenken. Maar daar dacht Ajax anders over. Boel: ‘Je weet dat Ajax dan gaat komen, maar dat er ruimte voor ons komt. We kregen kansen op de 1-3, waarbij we beter het overzicht hadden moeten bewaren.’ In de extra tijd van de verlenging kreeg Ajax een vrije trap. In de kluts belandde de bal bij een Ajax-speler die de bal erin schoot. De Amsterdamse rivaal nam vervolgens de strafschoppen iets beter (4-2).

‘Voor die jongens is dit nu verschrikkelijk zuur, ze verdienden echt meer,’ aldus Boel. ‘Ik heb de Supercup niet gebruikt als voorbereidingsduel. Het is namelijk wel gewoon een prijs die je kan winnen en dan ook nog eens tegen Ajax. Dit was voor ons een echte test om het seizoen mee te beginnen, maar wel één die ik graag had gewonnen. Ik heb dingen gezien die goed gaan, maar ook dingen die nog beter kunnen. We weten dat we er nog niet zijn. Maar we knokken wel voor elkaar. We staan er fysiek goed voor.  Dat wat wij willen als coaches moeten de spelers alleen nog langer zien vol te houden, maar wij moeten op die twintig minuten voor rust verder bouwen.'

Doelpuntenmakers Feyenoord
39’ 1-1 Toshio Lake
88’ 1-2 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 17
Joey Koorevaar, Denzel Hall, Melayro Bogarde, Ramon Hendriks, Ezra Hoogenboom, Ömer Gündüz (87’ Ravi Yates), Crysencio Summerville (100’ Jay den Haan), Wouter Burger, Toshio Lake (95’ Abdel Belarbi), Splinter den Mooij (60’ Mohamed el Karbachi), Marouan Azarkan (62’ Naoufal Bannis).

Goede comeback Onder 19 tegen Glasgow Rangers

Feyenoord Onder 19 heeft in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Glasgow Rangers uit Schotland. Na een slechte eerste helft en een 0-2 achterstand, zette de ploeg van Cor Adriaanse dit in de tweede helft recht: 2-2.

‘In de eerste helft speelden we veel te traag in de opbouw en werden er verkeerde keuzes gemaakt,’ zegt Adriaanse. Door dit matige spel ging Onder 19 met een 0-2 achterstand de kleedkamer in via twee makkelijk weggegeven goals volgens de trainer. ‘De eerste mocht vrij ingekopt worden en bij de tweede werd ons balverlies achterin afgestraft.’

Het roer moest om bij Onder 19 in de tweede helft en dat gebeurde ook volgens Adriaanse. ‘We hebben het initiatief weer gepakt en veel druk op de tegenstander gezet.’ Deze druk was ook de oorzaak van de kolderieke aansluitingstreffer. Zes Feyenoorders joegen de verdediging op waarna een terugspeelbal op de verkeerd opgestelde keeper zo het doel in ging. De gelijkmaker kwam uit een mooie aanval. Achraf El Bouchataoui opende goed op Orkun Kökçü die Jordy Wehrmann in staat stelde de 2-2 op het bord te zetten.

‘Ik moet mijn team een compliment geven voor de mentale weerbaarheid,’ zegt Adriaanse, die ook reageerde op de loting van de Champions League. Zijn elftal legt exact hetzelfde traject af in de UEFA Youth League. ‘Ons wacht een mooie uitdaging na deze loting. Ook op ons niveau is Manchester City de ploeg die er het meest uitspringt. Zij trekken veel goede jeugdspelers aan van buitenaf.’

Volgende week speelt Onder 19 een oefenwedstrijd tegen Excelsior. Daarin moet het wel een vijftal spelers missen dat met nationale jeugdteams op pad gaat.

Feyenoord O19 – Glasgow Rangers O19 2-2
27’ 0-1
43’ 0-2
59’ 1-2 eigen doelpunt
82’ 2-2 Jordy Wehrmann

Opstelling Onder 19
Jordie van Leeuwen, Niels van Wetten (46’ Boyd Reith), Noah Lewis (46’ Lutsharel Geertruida), Ian Smeulers, Tyrell Malacia,  Achraf El Bouchataoui, Alex Butter (46’ Jordy Wehrmann), Diego Valanta (46’ Orkun Kökçü), Rodney Huijgen (46’ Daudé van der Kust), Eduardo (46’ Alex Bangura), Joël Zwarts.

Onder 18 bekert door na strafschoppen

Feyenoord Onder 18 had in het bekertoernooi haar handen vol aan Excelsior Onder 19. Mede door een vroege rode kaart in de tweede helft was het 2-2 na negentig minuten. In de meteen daaropvolgende strafschoppenserie trok Feyenoord aan het langste eind door twee reddingen van keeper Elber Evora: 4-3.

Trainer Jan Gösgens vond het spel van zijn ploeg niet goed in de eerste helft. ‘We hadden moeite om ons spelletje te spelen en je merkte ook dat zij meer ervaring hadden.’ Toch kwam Onder 18 op voorsprong na elf minuten. Ridouan Kasrioui zag zijn corner afslaan en kreeg de bal weer voor zijn voeten. Hij besloot hierna uit te halen en wist met een prachtige krul de verre hoek te vinden.

Na een half uur spelen wist Onder 18 ondanks het matige spel de score te verdubbelen. Roscello Vlijter werd neergehaald binnen het zestienmetergebied waarna Hidde van den Ende de penalty benutte. Vlak voor rust deden de Kralingers iets terug na een dekkingsfout achterin waardoor de ruststand 2-1 was.

Toen Feyenoord net wat beter in het spel wist te komen volgens Gösgens, kreeg het een tegenslag te verwerken. Simon Loshi vloerde een doorgebroken speler en mocht vroegtijdig douchen. Onder 18 hield lang stand, maar zag uit een corner vlak voor tijd de 2-2 nog gemaakt worden. In de strafschoppenserie kwam het uiteindelijk toch nog goed voor Feyenoord.

Feyenoord Onder 18 – Excelsior Onder 19 2-2 (Feyenoord w.n.s. 4-3)
11’ 1-0 Ridouan Kasrioui
30’ 2-0  Hidde van den Ende (pen)