14068468_1828536537366066_6482325828987816247_o

Feyenoord Onder 17 grijpt naast Supercup

Feyenoord Onder 17 was er zaterdag heel dichtbij, maar de Supercup werd uiteindelijk toch een prooi voor PSV Onder 17. Na een 1-1 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen in Eindhoven en die werden net iets beter genomen door de thuisploeg. Ondertussen verloopt de voorbereiding van Feyenoord Onder 19 ietwat stroef. Na de 0-0 van vorige week tegen Willem II, moest de ploeg van trainer Damien Hertog in het oefenduel met Excelsior Onder 19 zijn meerdere erkennen in de stadsgenoot: 3-1.

Feyenoord Onder 17 moet Supercup aan PSV laten

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag het duel om de Supercup verloren. Op De Herdgang ging de bekerwinnaar van afgelopen seizoen na strafschoppen onderuit tegen landskampioen PSV, nadat het duel in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. ‘Als je er zo dichtbij bent, wil je die prijs ook pakken,’ reageerde trainer Cor Adriaanse. ‘De teleurstelling is uiteraard groot, maar we zijn aan het einde van de voorbereiding en hier kunnen we zeker mee vooruit.’

PSV had een overwicht in de eerste helft en drukte dat ook uit in de score. In de 25ste minuut kwamen de Eindhovenaren op voorsprong vanuit een corner. ‘De eerste helft was voor PSV,’ aldus Adriaanse. ‘We gaven te veel ruimte weg en kwamen vaak te laat. Gelukkig ging het beter in de tweede helft.’

Amper twee minuten na de pauze trokken de Rotterdammers de stand gelijk. Cheick Toure profiteerde van een slechte terugspeelbal van een PSV-verdediger, speelde twee man uit en schoot vervolgens hard raak in de kruising. Feyenoord had het restant van de wedstrijd het betere van het spel en kreeg nog twee grote kansen via Joshua Zirkzee en Nelson Amadin, maar beloonde zichzelf niet.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De eerste vier Rotterdamse penalty's werden feilloos benut, terwijl PSV er één miste. Een rake vijfde strafschop en de Supercup was binnen voor Feyenoord. Dat gebeurde echter niet. De bezoekers misten tweemaal achter elkaar en PSV was wel tot twee keer toe trefzeker vanaf elf meter. Adriaanse: ‘Zonde, de eindstreep was in zicht. Desalniettemin ben ik tevreden met het vertoonde spel tegen een heel goede ploeg. We zijn pas vijf weken bezig en kunnen alleen maar beter worden.’

PSV Onder 17 - Feyenoord Onder 17 1-1 (PSV wint na strafschoppen)
25’ 1-0
42’ 1-1 Cheick Toure

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, Lewis, Geertruida, Smeulers; Kokcu, El Bouchataoui, Burger (60’ Huijgen); Azarkan (73’ Loshi), Toure en Amadin (60’ Zirkzee).

Feyenoord Onder 19 buigt voor Excelsior

Feyenoord Onder 19 heeft bij Excelsior Onder 19 een 3-1 oefennederlaag geleden. ‘Vooral op basis van de wil om te winnen heeft Excelsior vandaag verdiend gewonnen,’ erkende trainer Damien Hertog.

Feyenoord keek al na zes minuten tegen een achterstand aan. Het meeste balbezit was weliswaar voor de bezoekers, maar het leidde in het eerste deel van de wedstrijd nog niet tot veel kansen. Langzaamaan begon het wel wat beter te draaien. ‘Vooral in balbezit heb ik dingen teruggezien die we de afgelopen week hebben getraind. Dat hebben de jongens prima opgepakt,’ zo zag Hertog. Na een halfuur spelen kwam Feyenoord op gelijke hoogte via spits Dylan Vente, die koelbloedig bleef één op één met de keeper van Excelsior.

Tien minuten na rust nam de thuisploeg echter opnieuw de leiding. Niet veel later volgde ook de 3-1. Feyenoord raakte het inititiatief kwijt. ‘En we waren ook niet meer in staat het terug te pakken,’ aldus Hertog. ‘Vorige week speelden we al tegen een opponent (Willem II, red.) die meer wilskracht toonde en nu weer. Daar ben ik absoluut niet blij mee. Maar het is goed dat dit nu aan het licht komt. We hebben nog twee weken tot de start van het seizoen om hieraan te werken.’

Excelsior Onder 19 - Feyenoord Onder 19 3-1