20152016_O17_60x42,9cm_zt

Feyenoord Onder 17 blijft in titelrace na knappe uitzege

Feyenoord Onder 17 staat voor een cruciale slotfase van het seizoen. Mede dankzij de knappe uitoverwinning op de leeftijdgenoten van Vitesse van zaterdag mag de ploeg met nog drie competitieduels te gaan nog altijd hopen op de titel. Feyenoord Onder 19 kwam vrijdag al in actie en speelde met 0-0 gelijk tegen AZ, terwijl Onder 18 haar meerdere moest erkennen in Roda JC Kerkrade (0-1). Feyenoord Onder 13 pakte een punt in de topper tegen PSV: 1-1.

Feyenoord Onder 19 en AZ Alkmaar scoren niet

Feyenoord Onder 19 heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen koploper AZ Alkmaar Onder 19. De ploeg van trainer Marcel Koning kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen op het openingsdoelpunt, maar scoorde niet. Ook de bezoekers uit Alkmaar kwamen in Rotterdam-Zuid niet tot scoren, waardoor er na negentig minuten sprake was van een 0-0 eindstand.

In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. ‘Ik vond dat wij voor rust dicteerden’, sprak oefenmeester Koning, die zag dat zijn elftal goede mogelijkheden kreeg via Mo el Hankouri, Erwin Franse en Gustavo Hamer. ‘AZ kreeg ook een aardig kans, maar met goed positiespel vond ik ons in de eerste helft echt beter’, aldus Koning.

Na de pauze zakte het niveau aanzienlijk. Koning: ‘Van beide kanten was de tweede helft een stuk minder dan het eerste bedrijf. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en zowel wij als AZ leden veel balverlies. Het duel ging eigenlijk een beetje uit als een nachtkaars. In principe doen wij voor niemand onder, ook niet voor koploper AZ. Maar na de winterstop zit het niet bepaald mee. We hadden vandaag meer verdiend.’

Feyenoord Onder 19 – AZ Alkmaar Onder 19 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Koomen, Hammouti, Knoester; Hamer, Van der Meer, Schuurman (80’ Janga); Den Hoedt (74’ Anez), Franse en El Hankouri (65’ Fernandes).

Laat doelpunt nekt Feyenoord Onder 18
Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag een minieme nederlaag geleden tegen Roda JC Onder 19. De Rotterdammers waren eigenlijk het gehele duel gelijkwaardig aan de Limburgers, maar moesten in de slotfase toch het enige doelpunt van de wedstrijd incasseren.

In het eerste bedrijf gaven beide ploegen elkaar niets toe. De bezoekers, die met twee spitsen speelden, werden goed opgevangen door de thuisploeg en kwamen nauwelijks voor Feyenoord-doelman Donat Pavataj, die zijn eerste wedstrijd bij Onder 18 keepte. 'Aan de andere kant van het veld kwamen wij ook nauwelijks tot kansen', concludeerde Feyenoord-coach Jan Gösgens. 'We hadden weinig diepgang, ook omdat we met aanvallende middenvelders in de voorste posities speelden.'

Na rust bleef het duel in evenwicht. In de slotfase kreeg Feyenoord, dat door het inbrengen van Erwin Franse en Samir de Jesus meer stootkracht voorin kreeg, een grote kans op het openingsdoelpunt. De kopbal van Robin Zwartjens kon echter nog net voor de lijn gestopt worden. In dezelfde minuut sloeg Roda JC toe. De spits van de Limburgers versloeg Feyenoord-keeper Pavataj in de lucht, waarna de Rotterdammers het niet meer voor elkaar kregen om op 1-1 te komen. 'Erg jammer', concludeerde Gösgens.

Feyenoord Onder 18 – Roda JC Onder 19 0-1
80' 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 18: Pavataj; Bijl, Sinteur (58’ Elmensdorp), Zwartjens, Anes (73’ De Sterke); Roffelsen, Roeleveld (63’ Franse), Van Haaren; Hansson (58’ De Jesus), Smulders en Guezen (75’ Barendse).

Feyenoord Onder 17 blijft in race om titel na zege in Arnhem
Feyenoord Onder 17 blijft in de race om het landskampioenschap. De ploeg van coach Cor Adriaanse kwam tegen Vitesse Onder 17 vroeg op voorsprong, maar maakte het zichzelf vervolgens lastig. In de laatste fase werd een 2-1 achterstand, door doelpunten van Boyd Reith en Mohamed Choukoud, alsnog omgebogen in een zege: 2-3.

Feyenoord begon overtuigend in Arnhem. Al na twee minuten testte Jordy Wehrmann uit een vrije trap de lat. Niet veel later kregen ook topschutters Dylan Vente en Tahith Chong goede kansen op het openingsdoelpunt. 'We begonnen goed en creëerden in de eerste helft echt vier honderd procent kansen', wist Adriaanse. 'We deden onszelf daarbij tekort door slechts één keer te scoren.'

Na de kantenwisseling kregen de Rotterdammers de rekening gepresenteerd voor de missers. 'Ik vond dat we bij zowel de gelijkmaker als de 2-1 niet goed verdedigden', aldus Adriaanse, die in de tweede helft alle drie zijn middenvelders wisselde.

De Rotterdammers toonden vervolgens veerkracht. Eerst tekende Boyd Reith, na een hoekschop van Tahith Chong, voor de 2-2. Niet veel later produceerde invaller Mohamed Choukoud de winnende treffer: 2-3. Feyenoord kwam vervolgens niet meer in de problemen, ook al omdat Vitesse in het laatste kwartier met een man minder speelde. Adriaanse: 'Maar we hadden in die fase niet de rust om ook nog de 2-4 te maken. We winnen, maar de manier waarop is niet helemaal goed. De komende weken worden cruciaal.'

Vitesse Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-3
23' 0-1 Tahith Chong
51' 1-1
57' 2-1
63' 2-2 Boyd Reith
73' 2-3 Mohamed Choukoud

Opstelling Feyenoord Onder 17: Evora; Reith, Blesgraaf, Kaptein, Malacia (79' Van Wetten); Wehrmann (60' Geertruida), El Bouchataoui (60' Van Mullem), Kubilinskas (58' Choukoud); Toure, Vente en Chong.

Feyenoord Onder 13 krijgt te weinig tegen PSV
Feyenoord Onder 13 is er zaterdagochtend niet in geslaagd om PSV te verslaan. De Rotterdammers waren de bovenliggende partij, maar kwamen na het openingsdoelpunt van de bezoekers niet verder dan een treffer van Max Christoffel. ‘Er zat vandaag meer in, maar ik heb genoten van mijn ploeg’, aldus Feyenoord-trainer Gaston Taument.

Feyenoord en PSV hielden elkaar in de eerste helft behoorlijk in de tang. Op het middenveld lieten beide ploegen zien over voldoende voetballende kwaliteiten te beschikken, maar wanneer het doel opdoemde, strandden de aanvallen. ‘We kwamen steeds tot aan hun zestienmetergebied, maar kansen ontstonden niet’, sprak Taument. ‘PSV creëerde ook geen echte kansen.’

Na rust kregen de toeschouwers wel meer situaties voor beide doelen te zien. Waar Feyenoord de bezoekers uit Eindhoven onder druk zette en achterin een-op-een ging spelen, sloeg PSV plotseling toe. Uit een hoekschop kwam de uitploeg op voorsprong. Taument: ‘Dat was het enige moment waarop PSV in de tweede helft gevaarlijk werd.’

Het antwoord van Feyenoord volgde snel: een cornerbal van Saladin Oulad M’Hand kwam via de PSV-doelman voor de voeten van Max Christoffel. In een overvol zestienmetergebied twijfelde hij niet: 1-1. ‘Daarna was het wachten op de 2-1, maar die bleef helaas uit’, zei Taument, die Milan Hokke de grootste kans zag missen. ‘Ik heb mijn spelers gecomplimenteerd met het vertoonde spel en de vechtlust. Achterin stond het goed en we speelden goed over de zijkanten. Mijn spelers waren na afloop teleurgesteld, want er zat meer in.’

Feyenoord Onder 13 – PSV Onder 13 1-1
38' 0-1
46' 1-1 Max Christoffel

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroesen; Van Veldhoven, Owusu, Hartjes (44’ Baars), Rijnja; Oulad M’Hand, Bodo (50’ Jen Hong Li), Hokke; Tearr, Roels (44’ ‘t Zand) en Christoffel.