O17ExcBeker1

Feyenoord Onder 17 bekerfinalist na zege op Excelsior

Feyenoord Onder 17 heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de bekerfinale. Op Woudestein werd stadgenoot Excelsior Onder 17 met 0-4 verslagen. ‘We hebben het hele seizoen meegedaan om de prijzen. De titel ging nipt naar PSV, nu is het tijd om onszelf te belonen’, keek trainer Cor Adriaanse alvast vooruit naar de eindstrijd, waarin PEC Zwolle op zaterdag 4 juni de tegenstander is.

Alle treffers vielen voor rust. Feyenoord nam al snel het initiatief en zocht tegen het op papier zwakkere Excelsior goed de vrije man. Alleen in de beginfase van het duel deelden de Kralingers wat plaagstootjes uit. Waar Mohamed Choukoud in de 14de minuut nog de eerste echte grote kans voor Feyenoord miste, was het vier minuten later wél raak. Achraf el Bouchataoui scoorde uit een directe vrije trap.

Feyenoord rook bloed en verdubbelde al in de 21ste minuut de voorsprong. Na een diepe bal behield El Bouchataoui het overzicht door spits Dylan Vente aan te spelen: 0-2. De derde treffer van de bezoekers, zes minuten voor rust, ontstond uit een strafschop, nadat Tahith Chong was neergehaald. Vente bleef vervolgens koel vanaf elf meter. ‘Na die penalty zag je dat de koppies gingen hangen bij Excelsior. De wedstrijd was op dat moment beslist’, aldus Adriaanse. Een minuut voor de pauze deelde Lutsharel Geertruida de genadeklap uit met een kopbal: 0-4.

In de tweede helft kon Feyenoord niet meer tot scoren komen. ‘We werden wat nonchalanter, dat sluipt er dan toch in’, zo zag Adriaanse. ‘Desalniettermin is dit gewoon een goede overwinning. Volgende week zaterdag spelen we in de finale tegen PEC Zwolle, een mooie uitdaging voor de jongens. We zullen nog één keer alles uit de kast moeten halen.’

Excelsior Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-4
18’ 0-1 Achraf el Bouchataoui
21’ 0-2 Dylan Vente
34’ 0-3 Dylan Vente
39’ 0-4 Lutsharel Geertruida

Opstelling Feyenoord Onder 17: Evora; Reith (60’ Van Mullem), Wehrmann (68’ Van Wetten), Blesgraaf, Malacia (68’ Kaptein); Geertruida, El Bouchataoui, Choukoud; Toure (60’ Kubilinskas), Vente en Chong (68’ Kokcu).