O15Vitesse2

Feyenoord Onder 15 nog één zege verwijderd van titel

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de strijd om de landstitel. In eigen huis won de koploper van de Eredivisie met 2-1 van FC Volendam Onder 17. Feyenoord Onder 17 moet de titel, ondanks een 4-0 overwinning op FC Utrecht Onder 17, aan PSV laten. Feyenoord Onder 19 won voor het eerst sinds eind februari weer eens een competitieduel: in Arnhem werd Vitesse Onder 19 met 3-6 geklopt. Ook Onder 18 boekte een mooie zege. Stadsgenoot Sparta Onder 19 ging met 2-0 over de knie. Feyenoord Onder 16 knokte zich knap terug tegen aartsrivaal Ajax: 1-1. Dat gold niet voor Feyenoord Onder 14, dat met 0-1 onderuit ging tegen NAC Onder 14. Feyenoord Onder 13 had meer succes tegen Brabant United Onder 13: 5-0.

Feyenoord Onder 19 wint doelpuntrijk duel met Vitesse
Feyenoord Onder 19 heeft voor het eerst sinds eind februari weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. In Arnhem legden de Rotterdammers Vitesse Onder 19 in een doelpuntrijk duel over de knie: 3-6. 'Hoewel we de doelpunten opnieuw heel gemakkelijk weggaven, ben ik al met al blij met deze overwinning', vertelde trainer Marcel Koning.

Feyenoord begon sterk aan het treffen met Vitesse. Goed combinatiespel leidde al snel tot wat kansen, maar het was een individuele actie van Mo El Hankouri die Feyenoord op voorsprong bracht. De middenvelder onderschepte de bal, kapte een speler uit en faalde vervolgens niet één-op-één met de doelman van Vitesse: 0-1.

Feyenoord bleef de bovenliggende partij, maar keek bij rust toch tegen een 2-1 achterstand aan. Eerst ging doelman Justin Bijlow in de 35ste minuut in de fout door niet goed uit te verdedigen, even later profiteerde Volendam van miscommunicatie tussen twee Feyenoord-verdedigers. 'In de rust ben ik echt even boos geworden', aldus Koning. 'We hebben dit seizoen al zo veel van dit soort momenten gehad, ik ben er in een jaar tijd twee jaar ouder van geworden.'

Twee goede goals vlak na de pauze van respectievelijk Jordy den Hoedt en Måns Herrmann brachten Feyenoord weer aan de leiding. Vitesse knokte zich vervolgens in de 67ste minuut terug in de wedstrijd, kwam op 3-3, maar Rik van der Meer zette de bezoekers een paar minuten later weer op voorsprong. In de blessuretijd maakte Feyenoord tenslotte nog tot twee keer toe gebruik van de ruimte die Vitesse bood, omdat de Arnhemmers alles of niets gingen spelen. Koning: 'Ik heb de jongens een compliment gegeven voor de manier waarop ze hebben gespeeld in de tweede helft.'

Vitesse Onder 19 - Feyenoord Onder 19 3-6
19' 0-1 Mo El Hankouri
35' 1-1
43' 2-1
48' 2-2 Jordy den Hoedt
51' 2-3 Mäns Herrmann
67' 3-3
70' 3-4 Rik van der Meer
90' 3-5 Marlon Slabbekoorn
90+2' 3-6 Måns Herrmann

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Koomen, Hammouti, Absalem; Van der Meer (78' Korporaal), Van Haaren, El Hankouri (60' Janga), Den Hoedt (72' Slabbekoorn), Herrmann en Hansson.

Knappe zege Feyenoord Onder 18 tegen Sparta Onder 19
Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag een fraaie zege geboekt op Sparta Rotterdam Onder 19. Op Varkenoord eindigde het duel tussen de stadsgenoten in 2-0. Beide goals van de thuisploeg, die vooral verdedigend uitblonk, vielen na rust. 'Het was de derde keer dit seizoen dat we tegenover Sparta stonden. Na twee gelijke spelen, hebben we nu die overwinning te pakken. Heel mooi', reageerde trainer Jan Gösgens opgetogen.

Feyenoord had in de eerste helft een licht overwicht. Het resulteerde echter niet in grote kansen. 'Maar verdedigend stond het heel goed, dus in de rust had ik echt het gevoel dat er in de tweede helft mogelijkheden lagen', aldus Gösgens. In de 50ste minuut kreeg Feyenoord een penalty, na een overtreding op Sergi Roeleveld. Robin Zwartjens benutte het buitenkansje: 1-0. Daarna kwam de verdediging van Feyenoord iets meer onder druk te staan, maar Sparta kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten.

In de 64ste minuut verschafte invaller Ryan Tilborg zijn ploeg wat lucht door de score te verdubbelen. Sparta was vervolgens niet meer bij machte nog terug te komen. Gösgens: 'We hebben echt fantastisch met elkaar verdedigd. Omdat we tegen een stadsgenoot speelden was er zeker wat extra spanning, maar die kreeg gelukkig geen vat op ons. We waren fit en scherp en hebben dik verdiend gewonnen.'

Feyenoord Onder 18 - Sparta Onder 19 2-0
50' 1-0 Robin Zwartjens (strafschop)
64' 2-0 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velanas; Bijl, Sinteur, Zwartjens, De Sterke; Roffelsen, Guezen, De Jesus (60' Tilborg); Barendse, Smulder en Roeleveld.

Feyenoord Onder 17 wint, maar loopt titel mis
Feyenoord Onder 17 deed zaterdag zijn plicht door thuis met 4-0 te winnen van FC Utrecht Onder 17, maar het was helaas niet genoeg voor de landstitel. Die werd een prooi voor PSV, dat zich in zijn laatste wedstrijd met 1-0 ontdeed van FC Volendam en daarmee Feyenoord met één punt voorblijft in de eindstand. 'We hebben er vandaag alles aan gedaan, maar hebben het jammer genoeg vorige week thuis tegen PSV (1-1, red.) laten liggen en ook al eerder tegen AZ (2-2, red.), toen we een 2-0 voorsprong uit handen gaven', aldus trainer Cor Adriaanse.

Feyenoord had in de eerste helft tegen Utrecht moeite om de vrije man te vinden, zocht de oplossing te vaak in het midden van het veld in plaats van aan de zijkanten. Grote kansen bleven daardoor uit, al was Dylan Vente nog dicht bij de 1-0 met een bal op de lat. Na de pauze zag Adriaanse tot zijn opluchting dat zijn ploeg beter ging spelen en ook probeerde vaker de flanken op te zoeken. Cheick Toure bereidde in de 51ste minuut een aanval voor op rechts met Vente als eindstation, maar de spits zag zijn inzet opnieuw op de lat eindigen.

Drie minuten later was het wel raak. Vente brak de ban met een rake strafschop. Binnen een kwartier bouwden de Rotterdammers de score uit naar 4-0 dankzij treffers van respectievelijk Vente, Lutsharel Geertruida en Tahith Chong. Adriaanse: 'Het is zonde dat we geen kampioen zijn geworden, maar het seizoen is nog niet voorbij. We spelen nog de halve finale van de beker op 28 mei tegen Excelsior. Die prijs moeten we dan maar pakken.'

Feyenoord Onder 17 - FC Utrecht Onder 17 4-0
54' 1-0 Dylan Vente (strafschop)
58' 2-0 Dylan Vente
62' 3-0 Lutsharel Geertruida
69' 4-0 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Wehrmann, Geertruida, Malacia; Van Mullem (65' Kubilinskas), El Bouchataoui, Choukoud; Toure, Vente en Chong.

Feyenoord Onder 16 knokt zich naar gelijkspel tegen Ajax
De mini-Klassieker tussen Feyenoord Onder 16 en Ajax Onder 16 is zaterdagmiddag in 1-1 geëindigd. Ajax had voor rust het betere van het spel, kwam op 0-1, maar Feyenoord was de bovenliggende partij in de tweede helft en maakte zes minuten voor tijd nog gelijk via Simon Loshi. 'Ik ben trots op de jongens, die keihard hebben geknokt', aldus trainer Edwin de Graaf.

Door een volle ziekenboeg moest De Graaf noodgedwongen een beroep doen op een aantal spelers van Onder 15. Voor rust hadden de Rotterdammers het vooral lastig met zichzelf. 'Na de pauze hebben we de schroom van ons afgegooid, gaven we alles en kwamen we terecht op 1-1', zo zag De Graaf. Een vrije trap van Feyenoord belandde in de muur, maar de kans was nog niet verkeken, want uit de rebound die volgde kon Loshi worden vrijgespeeld. De linksback aarzelde niet en schoot zijn ploeg in de 74ste minuut op gelijke hoogte.

Feyenoord kreeg vervolgens zelfs nog een paar kansen op de overwinning, Rodney Huijgen miste één-op-één met de keeper van Ajax, maar ook De Graaf wist dat een zege te veel van het goede was geweest. '1-1 is een terechte uitslag en ik ben er dan ook meer dan tevreden mee'.

Feyenoord Onder 16 - Ajax Onder 16 1-1
18' 0-1
74' 1-1 Simon Loshi

Opstelling Feyenoord Onder 16: Ghennem; Hall (52' De Mooij), Lewis, Smeulers, Loshi; Van Leeuwen (64' Den Haan), Reemst, Huijgen; Van Ewijk, Rustveld (60' El Karbachi) en Bibuljica.

Feyenoord Onder 15 kan kampioenschap bijna niet meer ontgaan
Feyenoord Onder 15 is weer een stap dichter bij de titel gekomen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost won in eigen huis met 2-1 van FC Volendam Onder 15 en is volgende week op Varkenoord bij een zege op hekkensluiter NAC Onder 15 kampioen van Nederland. De Rotterdammers hebben met nog twee duels te gaan een marge van vijf punten ten opzichte van nummer twee Ajax. 'Dit mag niet meer misgaan', reageerde Oost. 'Hoogstaand was het niet tegen Volendam, maar we hebben wel drie punten gepakt en daar gaat het om.'

Ondanks het enorme veldoverwicht van Feyenoord in de eerste helft, kreeg Volendam de grootste kansen. 'We hadden gemakkelijk met 0-2 achter kunnen staan', zo zag Oost. Dat gebeurde niet en in de 27ste minuut was het de thuisploeg die de leiding nam. Jay den Haan scoorde uit een voorzet vanaf rechts, die ietwat gelukkig over de keeper van Volendam heen ging. Een paar minuten later zette uitblinker Marouan Azarkan, die het publiek heel de wedstrijd vermaakte met technische hoogstandjes, zijn ploeg op 2-0. De aanvaller veroverde de bal door goed druk te zetten op de keeper en miste vervolgens niet.

Na rust zakte Volendam sterk terug op eigen helft, een tactiek waar Feyenoord moeite mee had. 'We konden geen opening vinden, werden slordiger en hadden niet de rust om de voorsprong uit te bouwen', aldus Oost. Met nog zo'n twintig minuten te spelen maakte Volendam de aansluitingstreffer, waardoor het toch nog spannend werd op Varkenoord. Oost: 'De 2-2 hing zelfs meer in de lucht dan de 3-1. Al met al was het gewoon een matige tweede helft van onze kant. Er sloop wat gemakzucht in de ploeg. Gelukkig heeft dat ons geen punten gekost.'

Feyenoord Onder 15 - FC Volendam Onder 15 2-1
27' 1-0 Jay den Haan
29' 2-0 Marouan Azarkan
50' 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Jansen; Den Haan, Hoogenboom (66' Rustveld), Bogarde, Hartman (70' Hall); Naujoks, De Mooij (61' Esajas), Gündüz; Summerville (51' Lake), El Karbachi en Azarkan.

Feyenoord Onder 14 verliest van NAC
Feyenoord Onder 14 is tegen een nipte nederlaag aangelopen. Op Varkenoord werd het 0-1 voor NAC Onder 14, dat aan één grote kans genoeg had om te winnen. 'Daardoor is de tweede plaats helaas uit zicht geraakt', zo baalde trainer Daniel van der Meulen. 'Volgende week zullen we in het laatste duel met Roda JC alles op alles moeten zetten om derde te worden en dat zou al met al toch een mooie prestatie zijn.'

Feyenoord speelde een moeizame wedstrijd op een lastig te bespelen veld. Hoewel goed combinatiespel niet mogelijk was, kregen de Rotterdammers wel de beste kansen. 'Maar het ontbrak ons aan scherpte voor het doel', zo zag Van der Meulen. 'Ook merk ik dat de beleving bij de jongens zo aan het einde van het seizoen wat minder is en dat is jammer.'

Kort na rust pakten de Bredanaars de leiding. Feyenoord drong wel aan en kwam in de laatste minuut nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar de inzet van Stan Maas trof de paal. Van der Meulen: 'We gingen niet goed om met de ruimtes die er lagen, bleven te lang in een te laag tempo breien rond het zestienmetergebied. Een gelijkspel was uiteindelijk een terechte uitslag geweest, maar feit is dat te veel jongens vandaag niet thuis gaven.'

Feyenoord Onder 14 - NAC Onder 14 0-1
40' 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 14: Bax; Van der Sloot, Brugman (57' Tearr), Dalen Van der Zeeuw; Esajas (36' Dalen; Valk, Omgba, Maas; Zitman (36' Kramer), Belarbi en Deurloo (36' Cukur).

Feyenoord Onder 13 zet Brabant United moeiteloos opzij
Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend een eenvoudige overwinning geboekt op Brabant United Onder 13. Op Varkenoord werd het 5-0 voor de ploeg van trainer Gaston Taument. 'En dat was geen geflatteerde uitslag', zo vond Taument. 'We hadden ook gewoon met dubbele cijfers kunnen winnen.'

Feyenoord kwam sterk uit de startblokken. Het positiespel was verzorgd en het leek vanaf de aftrap een kwestie van tijd voor de eerste Rotterdamse treffer zou vallen. Na vier minuten spelen kwam Milan Hokke na een diepe bal één-op-één te staan met de keeper van Brabant United en de aanvaller wist wel raad met die kans: 1-0. Na een kwartier spelen nam Feyenoord wat gas terug. 'We werden wat slordiger en speelden iets meer tegen onszelf', zo zag Taument.

Desalniettemin kwam Feyenoord voor rust nog twee keer tot scoren. Eerst via een kopbal van Denzel Owusu, niet veel later bracht Tyrell Tearr zijn ploeg op 3-0. 'De wedstrijd was gespeeld, maar ik was niet tevreden over ons spel in het laatste kwartier van de eerste helft', aldus Taument. 'Het tempo lag te laag. In de rust heb ik aangegeven dat de jongens met meer passie en strijd moesten gaan spelen.'

De woorden leken in eerste instantie gehoor te vinden bij zijn spelers, resulterend in de 4-0 (Kai Bodo) en 5-0 (strafschop Hokke), die al snel na de pauze vielen. Taument: 'Daarna werd het toch opnieuw wat mat van onze kant, maar goed dat heeft denk ik ook met de zwakte van de tegenstander te maken. Positief is in elk geval dat Jikke van Paasen eindelijk terug is van een zware knieblessure, die hem ruim vier maanden aan de kant hield. Vandaag heeft hij zijn eerste minuten weer gemaakt. Mooi om te zien.'

Feyenoord Onder 13 - Brabant United Onder 13 5-0
4' 1-0 Milan Hokke
25' 2-0 Denzel Owusu
26' 3-0 Tyrell Tearr
36' 4-0 Kai Bodo
39' 5-0 Milan Hokke (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroesen; Van Veldhoven (42' Jen Hong Li), Owusu, Hartjes, Christoffel (42' Van Paasen); Baars, Oulad M'Hand, Roels; Hokke; Tearr (42' Van Houwelingen) en Bodo.