O14Arsenal3

Feyenoord Onder 14 en Onder 13 te sterk voor Arsenal

Feyenoord Onder 14 en Feyenoord Onder 13 hebben de oefenwedstrijden die woensdagmiddag op het programma stonden tegen de leeftijdsgenoten van Arsenal allebei winnend afgesloten. Onder 14 boekte een 1-0 overwinning, Onder 13 knokte zich na een 0-2 achterstand terug naar een 3-2 zege.

FEYENOORD ONDER 14 DOMINEERT TEGEN ENGELSE TOPCLUB

Feyenoord Onder 14 had woensdag aan een doelpunt van Abdel Belarbi genoeg om Arsenal te verslaan. Gezien de verhoudingen op het veld was de overwinning meer dan terecht, want Feyenoord kreeg tegen de Engelse topclub verschillende kansen om verder uit te lopen.

Trainer Daniel van der Meulen was na afloop vooral te spreken over het forse aantal kansen dat zijn ploeg had weten te creëren. ‘We hebben bij vlagen laten zien dat we ook tegen een tegenstander als Arsenal dominant kunnen zijn, waarbij we steeds beter worden in kansen creëren vanuit de omschakeling. Het ontbrak alleen aan scherpte voor het doel, dat moet beter bij ons.’

Toch overheerste de tevredenheid bij Van der Meulen, te meer omdat zijn ploeg prima reageerde op de manier van spelen van de tegenstander. ‘Arsenal speelde toch wat anders dan de meeste teams die wij in Nederland tegenkomen’, vertelde de trainer. ‘Met name fysiek en qua loopvermogen was dit een sterke ploeg. Voor onze jeugdspelers is het alleen maar goed dat ze dit soort ervaringen opdoen. Wedstrijden tegen zulke aansprekende tegenstanders zijn voor ons de krenten in de pap.’

Feyenoord Onder 14 – Arsenal Onder 14 1-0
47’ 1-0 Abdel Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 14: Sikanic (35’ Bax); Silva, Brugman, Dalen (35’ Van der Zeeuw), Esajas (50’ Van der Sloot); Valk (35’ Naujoks), Omgba, Kramer; Maas, Cukur (35’ Axt) en Belarbi.

ONDER 13 TOONT VEERKRACHT TEGEN ARSENAL

Feyenoord Onder 13 begon woensdag niet fel genoeg aan de oefenwedstrijd tegen Arsenal en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd in de vorm van twee vroege tegengoals. De ploeg van Gaston Taument knokte zich echter knap terug en boekte een verdiende 3-2 overwinning.

‘De openingsfase was moeizaam van onze kant’, vertelde Taument na afloop van de wedstrijd. ‘Aan de bal waren we slordig en in de duels waren we niet fel genoeg.’ Het resultaat was dat de bezoekers via achtereenvolgens een uitbraak van de spits en een succesvolle hoekschop een 0-2 voorsprong namen.

Feyenoord tankte wat vertrouwen door kort voor rust tegen te scoren, waarna het elftal in de tweede helft alle schroom van zich afgooide. Met negen nieuwe spelers in het veld, waaronder twee spelers van Feyenoord Onder 12, creëerde de thuisploeg verschillende kansen, waarvan er twee werden verzilverd door Nesto Groen.

‘In die tweede helft heb ik een heel ander Feyenoord gezien dan voor rust’, zei Taument. ‘Daarvoor moet ik mijn spelers een groot compliment geven. De eerste helft waren we misschien een beetje onder de indruk van de tegenstander, maar uiteindelijk hadden we zelfs nog met grotere cijfers kunnen winnen. Al met al was dit een heel leerzame wedstrijd voor ons.’

Feyenoord Onder 13 – Arsenal Onder 13 3-2
2’ 0-1
8’ 0-2
26’ 1-2 Kars van Veldhoven
46’ 2-2 Nesto Groen
55’ 3-2 Nesto Groen

Opstelling Feyenoord Onder 13: Remie (31’ Kroesen); Van Veldhoven (31’ Hong Li), Baars (31’ Ourhris), Owusu (31’ Hartjes), Rijnja; Oulad (31’ Roels), Hokke, Dos Santos (31’ ’t Zand); Bodo (31’ Groen), El Massoudi (31’ Tearr) en Christoffel (31’ Bogarde).