O13_20172018_Kuip

Feyenoord Onder 13 op weg naar titel

Feyenoord Onder 13 kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd. Het team van coach Gaston Taument won zaterdagmiddag eenvoudig van de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch en zag nummer twee Sparta Rotterdam gelijk spelen, waardoor de titel nu binnen handbereik is. De verslagen van de wedstrijden van Feyenoord Onder 17, Onder 15, Onder 14 én Onder 13 lees je hier.

Onder 17 laat punten liggen door slechte eerste helft

Feyenoord Onder 17 is op bezoek bij PEC Zwolle Onder 17 blijven steken op een gelijkspel. Na een slechte eerste helft van de ploeg van Melvin Boel zat er niet meer in dan de uiteindelijke 1-1.

PEC Zwolle nam het initiatief in de eerste helft, omdat de thuisploeg vooral veel scherper was in de duels. Toch was de eerste kans voor de Rotterdammers. Marouan Azarkan bediende Crysencio Summerville, die vanuit een kansrijke positie over schoot. Na een kwartier spelen kwam PEC op voorsprong. De bal werd vanaf de zijkant ingebracht, bleef wat hangen en werd achter keeper Joey Koorevaar geschoten.

Omdat het in de eerste helft voetballend niet wilde lukken voor Feyenoord Onder 17, besloot de ploeg de tweede helft wat opportunistischer te spelen en meer de strijd aan te gaan. Al snel werd Feyenoord de bovenliggende partij, maar pas tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Uit een voorzet vanaf de zijkant ging Toshi Lake net onder de bal door, maar dat was wel genoeg om de keeper te verrassen. Hij kon de bal niet klemmen, waarna de alerte Rychaintelo Knoll van dichtbij scoorde.

Onder 17 was los en ging de laatste minuten vol op jacht naar de zege. Daar kregen de talenten van Feyenoord Academy twee kansen voor. Lake schoot op de keeper, nadat hij weg was gestoken door Azarkan, en Summerville was vlak daarna dichtbij succes. Na een knappe pass van Tom Brugman lobde hij de bal fraai over de keeper. De binnenkant van de paal voorkwam een tweede Rotterdamse treffer.

'Over de hele wedstrijd gezien is een gelijkspel terecht', zegt Boel. 'Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de tweede helft hebben we geknokt, maar dat had de hele wedstrijd gemoeten. Een overwinning had nu te veel van het goede geweest.'

De concurrenten voor de bovenste plekken in de competitie - Ajax en PSV - wonnen zaterdag wel. Feyenoord heeft met nog drie wedstrijden te spelen twee punten minder dan Ajax en vijf punten minder dan koploper PSV. Ajax en PSV hebben ook allebei nog een wedstrijd meer te spelen. Komende zaterdag is het Feyenoord Onder 17 – Ajax Onder 17 op Varkenoord.

PEC Zwolle Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-1
Scoreverloop
15' 1-0
72' 1-1 Knoll

Opstelling Feyenoord Onder 17
Koorevaar, Brugman, Van der Lubbe (70' Maas), Hendriks, Esajas (62' Raphaela), Knoll (74' Omgba), Summerville, Gündüz, Lake, Yates, Azarkan.

Onder 15 verspeelt punten in stadsderby

Ondanks een vroege 0-2 voorsprong heeft Feyenoord Onder 15 de punten moeten delen met Sparta Onder 15. Door een van richting veranderde vrije trap en een penalty kwamen de Spartanen terug tot 2-2.

Waar iedereen zich verheugd had op een attractieve derby, werd het een teleurstellende wedstrijd. De scheidsrechter van dienst floot zo streng dat er nauwelijks duels plaats konden vinden. 'Hij floot aan beide kanten alles af, waardoor iedereen angst kreeg om duels aan te gaan. Het werd nooit een derby waar je op hoopt', zei Onder 15-trainer Mark Otten.

De wedstrijd begon goed voor Otten, omdat zijn team binnen tien minuten twee mooie goals maakte.  Mimeirhel Benita kon na een goede actie over de rechterkant de bal voorgeven en daar zette Bienvenue Matabaro met succes zijn voet tegenaan. Enkele minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Milan Hokke, na een knappe combinatie over de as van het veld.

Uit een vrije trap kwam Sparta Onder 15 na een kwartier spelen terug in de wedstrijd. Het schot rechtstreeks op doel werd van richting veranderd door de muur, waardoor keeper Deon Bontje kansloos was. Voor de rust was Onder 15 nog één keer dichtbij een treffer. Opnieuw kreeg Hokke de ruimte voor een schot, dat dit keer op de paal eindigde.

Na de rust brak er een sterke fase aan voor Onder 15 en kreeg het team twee kansen om de voorsprong uit de breiden. Eerst miste Matabaro oog in oog met de keeper en vervolgens was het Feyenoorder Max Papounidi die met een knullige actie een treffer van zijn ploeg voorkwam. Dankzij het felle doorjagen blokte invaller Lateef Omidiji een uittrap van de keeper en leek de bal richting het doel te hobbelen. Papounidi gaf echter het laatste zetje en deed dit in buitenspelpositie.

Omdat de scheidsrechter na een corner van Sparta een duw zag van een Feyenoorder, kreeg Sparta na een uur spelen een penalty. Bontje kon de gelijkmaker vanaf elf meter niet meer voorkomen. Onder 15 kreeg nog één kans om toch nog de drie punten te bemachtigen, maar een pegel van Dylan Veenvliets stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel. Sparta eindigde de wedstrijd met tien man omdat een speler nog een rode kaart kreeg na een late tackle.

Ondanks het teleurstellende puntverlies gaf Otten zijn ploeg een compliment voor het vertoonde spel. 'Ik vind het knap hoe wij ons er overheen zetten dat vandaag alles dood gefloten werd. We bleven voetballen.'

Sparta Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-2
6' 0-1 Matabaro
10' 0-2 Hokke
17' 1-2
60' 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 15
Bontje, Van Veldhoven (36' Van Wingerden), Owusu, Zouan, Veenvliet, Hartjes, Benita, Hokke (46' Omidiji), Matabaro, 't Zand, Papounidi.

Matig spelend Onder 14 verliest bij AZ

Feyenoord Onder 14 heeft door een matige wedstrijd aan Rotterdamse zijde de uitwedstrijd bij AZ Onder 14 verloren. Door een vroege en late goal werd het 2-0 in het voordeel voor de Alkmaarders.

Binnen een minuut lag de bal al achter doelman Tjeerd Dekker. De linksbuiten van AZ kon een terugspeelpass onderscheppen en zijn voorzet werd vrij ingeschoten door de spits. Onder 14 legde vervolgens een matige wedstrijd op de mat, tot ongenoegen van trainer Davey van den Berg. 'Het was net allemaal te weinig in de beleving en in de samenhang. We gaven te veel ruimte weg en ons tempo was te laag. Omdat ook AZ Onder 14 geen geweldige eerste helft speelde, gebeurde er voor de rust niet veel meer.’

In de tweede helft kwam Onder 14 iets beter in de wedstrijd en probeerde het over de flanken druk uit te oefenen via vooral Gio-Renys Felicia en Yairo Lentze. Het ontbrak aan een goede eindpass om tot een echte kans te komen. Na een kwartier spelen kwam deze er wel. Uit een voorzet van Lentze werd de bal wat halfjes weggewerkt, waardoor Délano van der Heijden vrij in mocht schieten vanaf de penaltystip. Hij nam echter te veel tijd en miste.

In de slotfase gooide Onder 14 alles op alles door in een 3-4-3-formatie te gaan spelen. AZ stond onder hevig druk, maar bezweek niet en maakte vlak voor tijd zelfs de 2-0 uit een counter. 'We hebben vooral van onszelf verloren', zei Van den Berg. 'Met een wat hoger niveau aan onze kant hadden we niet zomaar verloren.'

AZ Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-0
1' 1-0
67' 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 14
Dekker, Lopes Varela (13' Rais), Bogarde, Ket, De Blok (46' De Moes), Oetoehganal (36' Van Tol), Van der Heijden, Van der Linden (53' Wolff), Lentze, Ourhris, Felicia (58' Mohamedhoesein).

Foto's: Dianne Boxman

Onder 13 klaart de klus in één helft

Feyenoord Onder 13 heeft in eigen huis gemakkelijk met 3-0 gewonnen van FC Den Bosch Onder 13. Na één helft spelen was deze stand al bereikt. Omdat nummer twee Sparta Rotterdam gelijkspeelde, kan Onder 13 volgende week thuis tegen PSV de titel binnenslepen.

Vanaf de aftrap domineerde de ploeg van Gaston Taument en probeerde het team gevaarlijk te worden via de zijkanten. Al snel leverde dit enkele kansjes op. Jan Plug schoot over na een voorzet en een poging van Lugene Clarinda eindigde op de paal. Na een kwartier was het raak. Een corner van Shannon de Wind kon ondanks de drukte voor het doel binnen geschoten worden door Djomar Giersthove.

Ook na de 1-0 hield de druk van de Rotterdammers aan en werden de bezoekers nauwelijks gevaarlijk. Onder 13 trok de wedstrijd definitief naar zich toe door vlak voor rust twee keer te scoren via Clarinda. Bij de 2-0 draaide hij weg van zijn tegenstander en schoot hij fraai raak in het dak van het doel. Een minuut later rondde hij een vlot lopende aanval af door een voorzet van De Wind tegen de touwen te koppen.

In de tweede helft probeerde Onder 13 te blijven voetballen, maar er werd niet meer gescoord. Mede doordat een schot van Romano van Beek uit een kansrijke positie geblokt werd. Taument kon tevreden zijn over het spel van zijn ploeg. 'Vandaag hebben we geprobeerd tot het einde te voetballen door vooral over de flanken te spelen.'

Door het gelijke spel van Sparta heeft Feyenoord Onder 13 een voorsprong van tien punten met nog vier wedstrijden te spelen. Hierdoor is nog één overwinning nodig voor het kampioenschap. Aanstaande zaterdag spelen de talenten van Taument om 10:00 uur tegen de leeftijdsgenoten van PSV.

Feyenoord Onder 13 – FC Den Bosch Onder 13 3-0
16' 1-0 Giersthove
28' 2-0 Clarinda
29' 3-0 Clarinda