O19NECbeker3

Feyenoord Onder 13 naar laatste vier KNVB Beker, Onder 19 uitgeschakeld

Feyenoord Onder 13 heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. Op Varkenoord werd na strafschoppen gewonnen van De Graafschap Onder 13, nadat het duel in 1-1 was geëindigd. Feyenoord Onder 19 slaagde er niet in de laatste vier van het bekertoernooi te bereiken. Ook bij dit duel (0-0) moesten penalty’s de beslissing brengen en die werden beter genomen door NEC/FC Oss Onder 19.

Feyenoord Onder 19 buigt na strafschoppen voor NEC/FC Oss

De kwartfinale van het bekertoernooi is het eindstation geworden voor Feyenoord Onder 19. In eigen huis kwamen de Rotterdammers negentig minuten lang niet tot scoren, maar hetzelfde gold voor NEC FC/Oss Onder 19. Een strafschoppenserie moest uiteindelijk de doorslag geven en die werd een prooi voor de bezoekers, die vijf keer scoorden terwijl Feyenoord één keer miste. ‘Heel zuur om zo te verliezen,’ aldus een teleurgestelde trainer Damien Hertog. ‘We hadden meer verdiend.’

Feyenoord was de bovenliggende partij in de eerste helft, ging stevig de duels in en bood NEC/FC Oss weinig ruimte om te voetballen. ‘Wat dat betreft hebben de jongens goed gereageerd op de nederlaag van afgelopen zaterdag bij Willem II,’ zo zag Hertog. ‘Dat was dus positief, alleen misten we vandaag voorin wel de creativiteit om echt tot kansen te komen.’

Naarmate de wedstrijd vorderde werden de mogelijkheden op een treffer schaarser en schaarser. Een doelpuntloos gelijkspel was onontkoombaar. Hertog: ‘Het werd echt een vlakke wedstrijd, saai ook voor het publiek en dan weet je dat het in zo’n penaltyserie twee kanten kan opvallen. Helaas waren we niet de gelukkigen, heel teleurstellend.’

Tot overmaat van ramp werd een paar uur na afloop van het duel ook bekend dat Boyd Reith, die na een uur moest worden gewisseld, zijn arm heeft gebroken. Reith was net weer terug van een langdurige blessure, die hem vijf maanden aan de kant had gehouden. ‘En dat is eigenlijk nog het vervelendste nieuws vandaag,’ aldus Hertog.

Feyenoord Onder 19 - NEC/FC Oss Onder 19 0-0 (NEC/FC Oss wint na strafschoppen, 3-5)

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Roffelsen (85’ Sinteur), Wehrmann, Reith (58’ Guezen); Robertha, Fernandes (60’ Zirkzee) en Bangura.

Feyenoord Onder 13 na strafschoppen langs De Graafschap

Feyenoord Onder 13 kon in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen De Graafschap Onder 13 geen beslissing forceren in de reguliere speeltijd, dus moesten strafschoppen eraan te pas komen. Die werden alle vijf feilloos benut door Feyenoord, terwijl de Doetinchemmers er één misten. ‘Het was moeizaam, maar we zitten bij de laatste vier en dat telt,’ reageerde trainer Gaston Taument.

Taument had zijn spelers vooraf nog meegegeven te waken voor onderschatting, aangezien Onder 12 in de vorige ronde nog met 2-2 had gelijkgespeeld tegen De Graafschap Onder 13. Strafschoppen deden het één jaar jongere Feyenoord toen de das om. ‘We zouden het echt niet cadeau krijgen en dat bleek ook wel meteen,’ aldus Taument, die zijn ploeg niet scherp aan het duel zag beginnen. Na zeven minuten profiteerden de bezoekers bij een corner van miscommunicatie in de Rotterdamse defensie, waardoor er al snel 0-1 op het scorebord stond.

Feyenoord kwam heel moeilijk aan voetballen toe. De Graafschap zakte ver terug en stond compact, waardoor er weinig ruimte achter de verdediging lag. ‘Dan moet je de opening zoeken aan de zijkanten, maar dat deden we in een te laag tempo,’ oordeelde Taument, die Jamal Ourhris na twintig minuten gelijk zag maken.

Na rust werd Feyenoord iets sterker, maar tot echte grote kansen leidde het niet. Wel werd er nog een doelpunt van Hagos Zerisenay afgekeurd wegens buitenspel. Strafschoppen waren noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. De eerste vier van Feyenoord gingen er allemaal in, terwijl De Graafschap er één had gemist. Invaller Omar Mohamedhoesein mocht vervolgens aanleggen voor de mogelijk winnende strafschop en faalde niet.

Feyenoord Onder 13 - De Graafschap Onder 13 1-1 (Feyenoord wint na strafschoppen, 5-3)
7’ 0-1
20’ 1-1 Jamal Ourhris

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Bogarde, Van der Linden, De Moes; Oetoehganal, Rais (53’ Mohamedhoesein), Ourhris; Van der Heijden (55’ Daleman), Groen en Felicia (38’ Zerisenay).