O13_20172018_Kuip%20(1)

Feyenoord Onder 13 blijft ongeslagen na doelpuntenregen

Feyenoord Onder 13 heeft zondag een zeer doelpuntrijke wedstrijd gewonnen. Het team van trainer Gaston Taument won op bezoek bij de leeftijdsgenoten van De Graafschap met liefst 4-8. Door de zege is het Onder 13-team nog altijd ongeslagen.

Al na zes minuten spelen was het raak voor de talenten van Feyenoord Academy. Rico Speksnijder lobde de bal, na een goede pass van Romano van Beek, over de vijandelijke doelman in het doel: 0-1. Een kleine tien minuten later maakte de thuisploeg echter de 1-1.

Jaden Slory zorgde na 24 minuten voor de nieuwe voorsprong, maar een minuut later kwam De Graafschap Onder 13 opnieuw op gelijke hoogte. Vanaf de aftrap na de 2-2 maakte Feyenoord Onder 13 de 2-3, waardoor een nieuwe voorsprong weer een feit was.

Via treffers van Speksnijder (vrije trap), Shannon de Wind, Van Beek, Ismaël Oulad M'hand (vrije trap) en nogmaals Speksnijder liep het team vervolgens uit naar 2-8. De thuisploeg scoorde daarna nog twee keer, maar de overwinning voor Feyenoord Onder 13, dat zich eerder al kroonde tot kampioen, was al een feit.

‘Het is een rare uitslag, maar we speelden een goede wedstrijd,’ reageerde trainer Taument na afloop. ‘We maakten een aantal fantastische doelpunten, maar gaven ze ook gemakkelijk weg. Als we volgende week ook winnen van NEC/FC Oss Onder 13 zijn we ongeslagen kampioen. Dat is het doel.’

De Graafschap Onder 13 - Feyenoord Onder 13 4-8
6' 0-1 Speksnijder
15' 1-1
24' 1-2 Slory
25' 2-2
25' 2-3 Speksnijder
28' 2-4 Speksnijder
30' 2-5 De Wind
36' 2-6 Van Beek
39' 2-7 Oulad M'hand
42' 2-8 Speksnijder