Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG-20161007-WA0026

Feyenoord OldStars viert jubileum Eredivisie in Olympisch Stadion

Feyenoord OldStars heeft vrijdag deelgenomen aan een toernooi ter ere van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie. Tijdens Nationale Ouderendag nam het team het in het Olympisch Stadion in Amsterdam op tegen vijftien andere teams van eredivisieclubs tijdens het Eredivisie OldStars toernooi.

De OldStars reisden vrijdagochtend met de spelersbus van Feyenoord naar Amsterdam. Daar aangekomen werd het team verwelkomd door een flinke delegatie, bestaande uit onder anderen de directeur van de Eredivisie en cameraploegen van FOX Sports en de NOS.

Na de gezamenlijke warming-up van de in totaal vierhonderd deelnemers werd het toernooi officieel geopend. Dit gebeurde door Feyenoord-icoon Ben Wijnstekers en Ajax-icoon Sjaak Swart. Vervolgens speelden de OldStars in een goede sfeer en onder prima weersomstandigheden vijf wedstrijden, tegen AZ (8-2 winst), Sparta Rotterdam (2-4), Vitesse (2-5), FC Groningen (8-3) en Ajax (5-1).

De resultaten waren echter van ondergeschikt belang, omdat volgens organisatoren Eredivisie en Nationaal Ouderenfonds ‘alle deelnemers kampioenen zijn’. De afsluitende borrel, waarbij er net als gedurende de rest van de dag veel sociale interactie was tussen de teams, was minstens zo belangrijk.

Feyenoord OldStars is dit seizoen opgericht. De spelers (allen 55 jaar of ouder) komen wekelijks in beweging via het concept ‘walking football’ (wandelend voetballen), waarbij er niet wordt gerend om de kans op blessures te verminderen. Het doel van OldStars – opgezet door de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds – is om ouderen zowel fysiek als sociaal in beweging te brengen. Door samen te voetballen komen ze met elkaar in contact en blijven ze fitter. Meer informatie is te vinden op www.feyenoord.nl/oldstars.