Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
feyenoordacademy_nb_header_o9

Feyenoord O/9 teams spelen vriendschappelijk in Eindhoven tegen PSV

Winst en verlies Feyenoord O/9 tegen PSV

PSV O/9 – Feyenoord O/9 3-4

Feyenoord O/9 draaide tegen de leeftijdsgenoten van PSV een 3-0 achterstand knap om in een 3-4 overwinning. In de eerste twee kwartieren hadden de Eindhovenaren de overhand, maar in de laatste twee kwartieren hadden de Rotterdammers het beste van het spel. 
Feyenoord, waar alle spelers extra hun best deden voor hun zwaar geblesseerde ploeggenoot Dean Zonnenberg, ging niet goed van start in Eindhoven.In balbezit waren de Rotterdammers slordig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Daarnaast waren de aannames aan Feyenoordkant onnauwkeurig. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gastheren al snel op voorsprong kwamen. De 2-0 en 3-0 volgden elkaar daarna op. 
De Rotterdamse uitploeg herstelde zich vervolgens knap. Het spel vond zich veelal af op de helft van PSV, waardoor Feyenoord ook wat kansen kreeg. Uit één van die mogelijkheden, uit een hoekschop, produceerde Sten Janssen de 1-3. 
Feyenoord zette goed door en via Soufiane Ben Addi, die het eindstation was na een goede Feyenoordaanval, werd het 2-3. Diezelfde Soufiane Ben Addi was ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna de Rotterdammers in het laatste kwartier op 3-4 kwamen. Bij dat vierde Feyenoorddoelpunt zette Ty-Shaun van Gonter, na een aanval via Sten Janssen en Soufiane Ben Addi, het doelpunt op zijn naam. 
,,In de eerste twee van de vier kwartieren die we speelden, was PSV feller. We deden in die fase te weinig om tot voetbal te komen. Daarna herstelden we ons knap,” aldus Feyenoordcoach Leen Boer na het oefenduel van zijn ploeg. 

Scoreverloop:
1-0
2-0
3-0
3-1 Sten Janssen
3-2 Soufiane Ben Addi
3-3 Soufiane Ben Addi
3-4 Ty-Shaun van Gonter

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Ty-Shaun van Gonter, Ivanildo da Silva Mendes, Mink Nipius, Jenayro, Sten Janssen, Zino Sneijer, Soufiane Ben Addi, Illajh de Ruijter, Milan Fuertes Plana en Nathan la Cruz-Ekimova.


PSV O/9 – Feyenoord O/9 8-3

Net als het andere O/9-team van Feyenoord speelde Dane Brard met zijn spelers tegen PSV O/9. In Eindhoven kende dit Rotterdamse team minder succes. Na een 4-1 achterstand kwam Feyenoord O/9 nog wel terug tot 4-3, maar de Eindhovenaren scoorden vervolgens vier keer: 8-3. 
Feyenoord O/9 ging slecht van start. Binnen no-time keek het team van oefenmeester Brard tegen een 2-0 achterstand aan. Feyenoordspeler Ronaldo Hiwat produceerde nog wel de aansluitingstreffer, maar de Eindhovense gastheren herstelden de schade en kwamen door twee, opeenvolgende doelpunten zelfs op 4-1. 
In het derde kwartier kende Feyenoord een kleine opleving en plotsklaps stond het 4-3. Thomas van Zijp en Jermain Fernandes verzorgden de Rotterdamse doelpunten. 
Toch was het PSV dat in de slotfase het beste van het spel had. De Feyenoorders gaven niet thuis en lieten de thuisploeg zelfs uitlopen naar 8-3. 
,,We hebben vandaag collectief gefaald,” sprak trainer Brard. ,,We misten beleving en speelden vandaag één van onze minste wedstrijden van dit seizoen.” 

Scoreverloop:
1-0
2-0
2-1 Ronaldo Hiwat
3-1
4-1
4-2 Thomas van Zijp
4-3 Jermain Fernandes
5-3
6-3
7-3
8-3

Spelers Feyenoord:
Yorrit van Loenhout, Björn Otte, Ian Paauwe, Goof Schippers, Badder Talhaoui, Furkan Ulutas, Jermain Fernandes, Anthony Hesseling, Ilias Mouh, Thomas van Zijp en Ronaldo Hiwat.