Feyenoord Academy

Feyenoord O21 verslaat PEC Zwolle op Varkenoord

Feyenoord Onder 21 is in een vriendschappelijke wedstrijd te sterk gebleken voor het beloftenteam van PEC Zwolle. Op Varkenoord zegevierde de thuisploeg met 4-3 door goals van Marouan Azarkan, Noah Naujoks en Naoufal Bannis (2).

Het hoogste team van Feyenoord Academy speelde op zaterdag 19 september voor het laatst in competitieverband. In de weken na de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1 nederlaag) werden duels uitgesteld wegens coronabesmettingen.

De vriendschappelijke confrontatie met PEC Zwolle was voor trainer Rini Coolen dan ook een goed moment om zijn spelers in actie te zien en minuten te laten maken. Zo keerde Marouan Azarkan na blessureleed terug in de ploeg. De buitenspeler luisterde dat feit op met een prachtige openingstreffer, een assist en een versierde strafschop.

Hoofdrollen Azarkan en Bannis
Azarkan zette zich in de veertiende minuut achter een vrije trap en schoot die feilloos binnen in de rechterbovenhoek. Lang bleef de 1-0 voorsprong niet staan, want vier minuten later kwam PEC Zwolle Onder 21 alweer langszij dankzij een benutte strafschop. Feyenoord Onder 21 richtte zich snel op en kwam door een goal van Noah Naujoks opnieuw op voorsprong. Azarkan vond de middenvelder met een hoge bal en die werd fraai in één keer binnengeschoten door Naujoks.

Naoufal Bannis bepaalde de ruststand vanaf elf meter op 3-1. De spits verzilverde een strafschop, die door een pingelende Azarkan was verdiend. Na de pauze leverde Bannis’ neusje voor de goal Feyenoord Onder 21 een vierde doelpunt op. Het schot van Keyennu Lont na een afgeslagen corner miste kracht, maar Bannis stond in het schot, nam aan en werkte af: 4-1.

Opleving PEC Zwolle
Dat was niet de eindstand, want kort na meerdere wisselingen aan Feyenoord-zijde vonden de bezoekers nog twee keer het doel. In de 68ste minuut ketste een schot af op het lijf van keeper Devin Remie, maar stuiterde tergend langzaam binnen. Vijf minuten later was Remie kansloos bij een knal in de bovenhoek (4-3) van PEC Zwolle, dat in de zeventigste minuut al een penalty miste. Het bleef bij die korte opleving en een 4-3 eindstand.

Feyenoord Onder 21 kan zich nu klaar gaan maken voor de hervatting van de najaarscompetitie. Volgende week zaterdag komt Almere City Onder 21 op bezoek op Varkenoord, waar om 14:30 uur afgetrapt wordt.

Feyenoord O21 - PEC Zwolle O21 4-3
14’ Marouan Azarkan 1-0
18’ 1-1
22’ Noah Naujoks 2-1
28’ Naoufal Bannis 3-1 (strafschop)
63’ Naoufal Bannis 4-1