Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FrenzDag3d

Feyenoord O/18 goes Indonesia Part 7

De belevenissen van Feyenoord O/18 in Indonesïe

Woensdag O7/01

Vandaag een prachtig mooi affiche, Liverpool FC tegen Feyenoord o18 en dat onder subtropische omstandigheden. Mooier kunnen ze niet uit de koker rollen.

Aangezien de structuur al goed aanwezig is start deze dag als de voorgaande dagen met een wekronde, stevig ontbijt gevolgd door de nodige rust.

De wedstrijd wordt om 15.00uur gespeeld en dit keer met ietwat gunstigere omstandigheden, iets koeler met een klein briesje en wat sluierbewolking.

De jongens zijn gretig en zien zeker kans om naar de volgende de ronde te gaan, dat vertaald zich ondermeer naar goed spel met een aantal kansen. Helaas worden de kansen niet omgezet naar doelpunten. En dan geldt vaak de al-oude voetbalwet; "als jezelf de kansen niet benut wordt de kans alleen maar groter dat ze aan de andere kant wél vallen"

Doordat Liverpool FC van ons wint en Frenz United Indonesia met het juiste aantal doelpunten verschil wint van Guangzhou Evergrande eindigen wij derde en zijn hierdoor uitgeschakeld voor dit toernooi.

Over het algemeen zijn de coaches Jan Gösgens en Jeffrey Oost zeer tevreden met wat de jongens onder deze omstandigheden hebben laten zien. Zij kijken dan ook met een positief gevoel terug op deze drie wedstrijden. De jongens zijn een ervaring rijker in een ander deel van de wereld waar je anders nooit zo snel komt.

Liverpool FC - Feyenoord o18: 2-0

25' 1-0

71' 2-0

Opstelling;

Ferry Hagendijk, Melvin Kingsale, Faris Hammouti (84' Micha Hempenius), Bert Koomen, Amir Absalem, Fabian Korporaal, Ryan Tilborg (60' Randell Caetano), Danny van Haaren, Måns Herrmann, Jordi den Hoedt (82' Jaser Çavdar), Erwin Franse.

Voor de samenvatting klik hier 

Donderdag 08/01

De dag na de sportieve kater wordt ingevuld met een niet voetbalgerelateerd programma. We reizen per bus af richting de Musi-rivier waar wij met de plaatselijke "Spido" een rondvaart doen. Alvorens wij opstappen bezoekt Feyenoord o18 het Monpera Monument, dit is het symbool van de plaatselijke strijders die voor hun afhankelijkheid hebben gestreden in de tijd van de Nederlandse bezetting. Deze hevige revolutie duurde vijf dagen en nachten.

Tijdens de boottocht varen wij langs de kleine bedrijvige haven van Palembang waar de overslag plaats vind van containers. Dat voelt dan toch wel Rotterdams alleen met een aangenamer temperatuur.

Op ongeveer 6 kilometer afstand van Palembang en de Ampera-brug meren wij kort aan op het eiland Kemaro. Dit is een populair boeddhistisch eiland waarop een Chinese tempel, Hok Tjing Rio, staat. Op dit eiland wordt jaarlijks een groots evenement, Cap Go Meh georganiseerd.

Tevens bevind zich een negenverdiepingen tellende pagode op dit kleine eiland midden op de Musi-rivier.

Vrijdag 09/01

Omdat de trainers het toch belangrijk vinden dat de jongens hun vaste trainingspatroon vasthouden organiseren wij een klein onderling futsal toernooi in de middag.

De groep wordt verdeeld in 4 teams en er wordt gestreden om de eer.

In deze training kunnen de jongens goed hun energie kwijt en beleven het spel op het kleine veld stuk voor stuk positief.

Uitgeput en wel wandelen de jongens onder groot belang weer over de hoofdstraat richting het hotel waar zij vrij zijn om te doen wat zij willen. Velen verkiezen hét zwembad voor de welkome afkoeling.

Zaterdag 10/01

Deze dag start zoals de anderen rustig aan en nemen wij met de staf de afgelopen dagen door en lichten de jongens in over het aanstaande dagprogramma.

Vandaag zullen wij de kwartfinale tussen Valencia CF en Liverpool FC bezoeken, dit lijkt ons wel een interessante wedstrijd om vanaf de tribune te bekijken.