Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O15SurinameGroeps

Feyenoord O15 in Suriname- deel 2

Spelers en staf Feyenoord O15 verkennen Paramaribo

PARAMARIBO – Tussen de wedstrijden door wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de historie van Paramaribo. Gisterochtend (op de dag van de wedstrijd tegen het Surinaams elftal) stond er voor spelers en staf een stadswandeling op het programma. Met langs de route een aantal bekende bezienswaardigheden, met onder andere de in 2002 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatste Palmentuin, die vol staat met koningspalmen.



Aan de andere kant werd de tuin verlaten en vervolgens richting de grootste geheel uit hout opgetrokken kerk van Zuid-Amerika, de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal, gelopen.



Via de Henck Arronstraat kwam de groep op het Onafhankelijkheidsplein terecht, recht tegenover het Presidentieel Paleis, dat tegenwoordig vooral wordt gebruikt voor formele ontvangsten.



Ten slotte werd Fort Zeelandia bezocht. Fort Zeelandia is een voormalig Nederlands fort, gelegen aan de linkeroever van de Surinamerivier.

Na de met 1-1 gelijk gespeelde wedstrijd tegen Suriname werd Feyenoord, samen met de teams van Bonaire en Curacao, uitgenodigd voor een buffet bij de residentie van de Nederlandse ambassadeur, Ernst Noorman.



Vanavond 18.30 uur Surinaamse tijd, het is dan 23.30 uur in Nederland, speelt O15 de finale tegen Curacao. Vanochtend is er weer een uur ingeruimd voor studie, waarna de ploeg een kort bezoek aan het winkelcentrum Hermitage Mall brengt. ’s Middags gaat de focus weer op de wedstrijd.