Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Feyenoord O12 wint internationaal indoortoernooi

In navolging van de toernooiwinst van Feyenoord Onder 8, vorige week op een groot internationaal indoortoernooi in België, schreef Feyenoord Onder 12 afgelopen weekend in Duitsland een groot internationaal indoortoernooi op haar naam.

Op de eerste dag van het Talent Masters U12 indoor Tournament in het Duitse Saarlouis werkte de ploeg van trainer Martijn de Vries vier poulewedstrijden af. Dankzij louter overwinningen op Stuttgart (1-0), FC Saarbrücken (4-1), SV Elversberg (8-0) en SF Rehlingen (12-0) werd de volgende ronde bereikt.

Richting de knock-outfase werd op dag twee eerst nog een mini-poule gespeeld waarin Feyenoord nipt verloor van VFB Stuttgart (1-2) en een ruime winstpartij boekte op FC Metz (3-0). Dit was voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Daarin won Feyenoord met 2-0 van Borussia Mönchengladbach en wist het later op de dag de halve finale met liefst 5-0 van FC Porto te winnen.

Als sluitstuk werd de finale van het toernooi tegen de Italiaanse topclub Juventus gespeeld. Feyenoord toonde opnieuw haar uitstekende vorm en won in een spannende wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Daardoor nam het team van De Vries de hoofdprijs mee naar Rotterdam.