Feyenoord 1

Feyenoord neemt punt mee uit Eindhoven

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de topper tegen PSV: 1-1. Daardoor behield het team de ongeslagen status in de Eredivisie onder trainer Dick Advocaat (dertien duels), maar toch leefde na afloop het gevoel dat er meer te halen was geweest in het Philips Stadion.

De strijd om de derde plek beloofde vooraf al een spannende te worden. Feyenoord stak in een goede vorm en won tien wedstrijden op rij, terwijl PSV na een slechte periode weer opkrabbelde met drie zeges achtereen. Dat de verschillen klein waren bleek zondagmiddag.

Feyenoord stond defensief sterk en gaf weinig kansen weg. Denzel Dumfries was met een kopbal van dichtbij (naast) namens PSV het dichtst bij een doelpunt, maar de beste kans was aan de andere kant voor Róbert Bozeník. De spits tikte de bal na een scherp aangesneden vrije trap van Steven Berghuis maar net naast.

Botteghin opent score
Ook Orkun Kökcü en Jens Toornstra namen het doel van PSV-goalie Lars Unnerstall, maar de doelman stond beide keren goed gepositioneerd. Op de kopbal van Eric Botteghin in de 33ste minuut had hij geen antwoord. De Braziliaan knikte na een hoekschop van Kökcü op doel, Unnerstall kreeg zijn hand nog tegen de bal maar de bal viel binnen: 0-1.

Het team haalde de rust met de voorsprong en hoopte die na de pauze zo lang mogelijk vast te kunnen houden, om PSV uit de tent te lokken, maar daar kwam niets van. In de 47ste minuut stond de 1-1 namelijk al op het scorebord. Jorrit Hendrix vond Ryan Thomas met een hoge bal, die gaf mee aan Cody Gakpo en hij schoof de bal in verre hoek.

Daardoor was de score weer in balans en dat gold daarna ook voor de verhoudingen op het veld. Er waren weinig kansen aan beide zijdes en uiteindelijk was het opnieuw Bozeník die de grootste kans kreeg. De spits schoot na de lage voorzet van Tyrell Malacia goed op doel, maar opnieuw bracht Unnerstall redding. Dit keer met een katachtige reflex, waardoor de bal tegen de paal ging.

VAR-moment
Even hoopte Feyenoord nog een strafschop te krijgen na een vermeende handsbal van Denzel Dumfries maar de VAR riep arbiter Dennis Higler er niet voor naar de kant. Daardoor bleef het bij 1-1, een uitslag waar Advocaat – zo zei hij na afloop – mee kon leven. PSV werd door het resultaat op afstand gehouden op de ranglijst: de voorsprong blijft een punt, met nog een wedstrijd in te halen.

Komende donderdag komt NAC Breda op bezoek in De Kuip. Wil jij erbij zijn als Feyenoord de halve finale van de KNVB Beker speelt? Of als Willem II komende zondag naar Rotterdam komt voor de volgende Eredivisiewedstrijd? Klik hier om direct naar de officiële Ticketshop te gaan.