Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord neemt linksback Marcos Lopez over van San Jose Earthquakes

Marcos Lopez is Feyenoorder. De 22-jarige linksback komt over van de Amerikaanse voetbalclub San Jose Earthquakes en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2026.

‘Geweldig om in Europa voor deze mooie club en stad te mogen spelen,’ vertelt een verheugde Lopez. ‘Dit is een grote stap in mijn carrière en een kans die ik met beide handen aan wil grijpen. Met de hulp van de mensen binnen de club en de support van de fanatieke, trouwe achterban, geloof ik dat ik me hier snel zal thuis voelen.’ 

Twintigvoudig Peruaans international Lopez begon zijn voetbalopleiding bij Club Deportivo Universidad San Martín de Porres (USMP) en belandde via Club Sporting Cristal in de Major League Soccer bij San Jose Earthquakes. Voor laatstgenoemde club uit Californië speelde hij in totaal zestig wedstrijden. 

Marcos Lopez is nog niet speelgerechtigd. De Peruaan is nog in afwachting van zijn werkvergunning, waardoor hij nog niet in actie mag komen voor de club. Lopez gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 15.