Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord naar groepsfase Europa League!

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Hapoel Beer Sheva werd donderdagavond in het Turner Stadium in Israël met 0-3 verslagen door goals van Orkun Kökcü, Steven Berghuis en Wouter Burger. Dat was na de 3-0 thuiszege ruim voldoende.

Hoofdcoach Jaap Stam verwachtte een heet avondje in Beer Sheva en hij werd op zijn wenken bediend. Het spel golfde in de eerste helft op en neer en er gebeurde genoeg. Het was aan een gebrek aan scherpte voor het doel te wijten dat Feyenoord niet scoorde en aan een scherpe Kenneth Vermeer te danken dat er niet tegen werd gescoord.

Tiental Hapoel Beer Sheva
Doordat Vermeer het team op de been hield met enkele goede reddingen, haalde Feyenoord de rust zonder kleerscheuren. Dat kon niet gezegd worden van Hapoel Beer Sheva. In de slotminuten van de eerste helft moest Hanan Maman er namelijk met direct rood vanaf, nadat hij Ridgeciano Haps een beuk had gegeven.

Tegen het tiental van de thuisploeg liep Feyenoord na rust uit naar een 0-3 zege. Binnen twee minuten in de tweede helft schoof Orkun Kökcü de bal in het doel, waarna Steven Berghuis de marge even later verdubbelde met een bekeken schot in de rechterhoek. Invaller Wouter Burger zorgde voor een mooi slot.

Eerste goal Burger
De middenvelder kreeg de bal mee van Sam Larsson, haalde het projectiel achter zijn standbeen naar zijn rechterbeen en prikte in de linkerhoek binnen. Daarmee tekende hij op prachtige wijze voor zijn eerste goal in Feyenoord 1.

Vrijdag wordt er in Monaco geloot voor de groepsfase van de Europa League. Daarna volgt zo snel mogelijk meer informatie over de kaartverkoop voor deze duels. Komende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij Willem II, dat koploper is in de Eredivisie.

Check ons speciale liveblog voor de eerste reacties, een verslag van minuut tot minuut en mooie beelden van de wedstrijd!