Henk%20vos-MU

Feyenoord na negentien jaar terug op Old Trafford

Feyenoord treedt donderdag voor het eerst sinds oktober 1997 op Old Trafford aan tegen Manchester United. Tijdens de vorige ontmoeting, in de groepsfase van de Champions League in seizoen 1997-1998, stonden Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel allebei in de basis bij Feyenoord, dat met 2-1 verloor van de Engelse topclub.

‘Van die wedstrijd kan ik me niet veel meer herinneren, alleen dat ik vroeg in de wedstrijd uitviel,’ zegt Van Bronckhorst, die destijds kort voor rust werd vervangen door Igor Korneev. ‘Het was een moeilijke wedstrijd voor ons, die we uiteindelijk met 2-1 verloren.’

Op Old Trafford opende Paul Scholes na een half uur spelen de score voor de thuisploeg, waarna Denis Irwin twintig minuten voor tijd de score verdubbelde. Henk Vos deed in de slotfase als invaller iets terug voor Feyenoord.

‘Dat doelpunt gaf me vleugels,’ vertelt Vos in de meest recente editie van Feyenoord Magazine. ‘Na de 2-1 kregen we nog wel kansen op de gelijkmaker, maar die viel helaas niet. Ik vond het een indrukwekkende ervaring om op Old Trafford te spelen, dat gaf me een enorme kick. We wisten vooraf dat we een lastige wedstrijd tegemoet gingen, maar we hebben er het beste van proberen te maken.’

Twee weken na het duel op Old Trafford verloor Feyenoord in eigen huis met 1-3 van Manchester United. Feyenoord eindigde uiteindelijk met negen punten uit zes duels op de derde plaats in groep B en was daarmee uitgeschakeld in de Champions League.