Fanshop
Fanshop
feyenoordmuseum

Feyenoord Museum officieel geregistreerd

Het Feyenoord Museum is officieel geregistreerd in het Museumregister Nederland. Dat betekent dat het museum het bijbehorende logo en het schildje ‘geregistreerd museum’ mag gebruiken. Het Museumregister is een register van musea die voldoen aan de criteria voor een kwalitatief goed museum.

Aan de registratie ging onder meer een dossieronderzoek en een bezoek aan De Kuip en het depot op Varkenoord door een consulent van het Museumregister vooraf. Zij heeft een positief advies gestuurd naar het bestuur van het Museumregister, dat vervolgens heeft besloten het Feyenoord Museum toe te laten tot het Museumregister.

Het Feyenoord Museum kan na deze registratie onder andere haar verzamelplannen verder uitbreiden. Tevens kan het museum nu gebruik gaan maken van de museumjaarkaart. Deze mogelijkheid zal nader onderzocht worden. Ook kunnen de gegevens van de Feyenoord- collectie gepubliceerd worden in het Museumkaart magazine en op de website van www.museum.nl zodat nog meer mensen kennis kunnen maken met de rijke Feyenoord geschiedenis.

Onder Feyenoord-supporters en oud-spelers zijn nog veel zaken die het museum graag zou toevoegen aan haar collectie, zodat al het Feyenoord-erfgoed op één punt te zien en te raadplegen is. 'We hopen dat supporters nu zien dat ze met een gerust hart hun shirts, vanen en andere memorabilia aan ons museum kunnen toevertrouwen’, aldus Aad van der Laan, voorzitter van de Stichting Feyenoord Museum.