Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord moet diep gaan voor punt in Enschede

Feyenoord is er niet in geslaagd de kater van de bekeruitschakeling weg te spoelen. Op bezoek bij FC Twente speelde het team van Dick Advocaat zondag met 2-2 gelijk, een uitslag waar het gezien het scoreverloop niet eens ontevreden over kon zijn.

Grote vraag in Enschede vooraf was hoe Feyenoord zich zou presenteren na de midweekse mokerslag in het bekertoernooi, waar het ticket voor de halve finale uit handen werd gegeven. Mede daarom had Dick Advocaat ervoor gekozen om zijn elftal te voorzien van wat vers bloed. De coach wijzigde zijn opstelling ten opzichte van woensdag op drie plaatsen, met een basisplaats voor Bart Nieuwkoop, Uros Spajic en Orkun Kökcü.

Ook zij konden niet voorkomen dat de ploeg al snel de volgende tegenslagen moest incasseren. Binnen een kwartier stond het 2-0 voor de Tukkers en dat had Feyenoord volledig aan zichzelf te danken. Het gebrek aan scherpte leidde eerst tot een strafschop (overtreding van Marcos Senesi op Luciano Narsingh) die benut werd door Danilo, terwijl de bal een minuut later via Tyronne Ebuehi alweer achter Nick Marsman lag.

Uit het niets knalde Jens Toornstra zijn ploeg halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd, maar verder kwam een slordig Feyenoord lange tijd niet. Het aantal foutieve passes aan Rotterdamse zijde was nauwelijks te tellen, met als gevolg dat er tot aan de rust geen enkele kans op de gelijkmaker te noteren viel.

Ook na rust wees lange tijd niets erop dat Feyenoord nog langszij zou komen, tot het in het zadel werd geholpen door een overtreding op Luis Sinisterra in het strafschopgebied. Steven Berghuis benutte het buitenkansje vanaf elf meter: 2-2. Dat het na dik een uur spelen gelijk stond, was iets dat vooral Narsingh zich mocht aanrekenen. De door aan FC Twente verhuurde aanvaller kreeg bij een 2-1 stand twee gigantische kansen om het duel te beslissen, maar stuitte eerst op Marsman en later op Senesi.

Na de goal van Berghuis realiseerde Feyenoord zich plots dat er nog meer te halen viel, ook al omdat de accu bij de Tukkers aardig leeg was geraakt. De opleving kwam echter te laat en leidde niet meer tot een winnende goal, die gezien het wedstrijdbeeld ook teveel van het goede was geweest. Zo moet Feyenoord genoegen nemen met een zwaarbevochten punt en kan het zich gaan richten op de volgende uitwedstrijd, komende woensdag tegen FC Groningen.