Fanshop
Fanshop
IMG_0574

Feyenoord met volle focus richting Champions League

Feyenoord begint maandag aan een nieuwe week, met de volledige focus op de volgende wedstrijd in de Champions League. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dinsdagavond de eerste Europese punten te kunnen bijschrijven, zeker ook om de kansen op overwintering in Europa levend te houden.

Na nederlagen tegen Manchester City en SSC Napoli wacht nu het treffen met Shakhtar Donetsk, waar Feyenoord in haar 109-jarige geschiedenis nog nooit tegen speelde. De huidige koploper van Oekraïne heeft drie punten uit twee wedstrijden, die het dankt aan de thuisoverwinning op Napoli. Boekt Feyenoord dinsdag de eerste Champions League-zege in eigen stadion sinds 2001, dan is het in groep F volledig terug in de race.

In dat opzicht kan Feyenoord moed putten uit enkele statistieken uit het verleden. Zo verloor Shakhtar tot dusver al haar wedstrijden tegen een Nederlandse club: tweemaal tegen Roda JC in 1999 en tweemaal tegen AZ in 2005. Daarnaast floot de door de UEFA aangestelde arbiter Alberto Undiano Mallenco vijfmaal eerder een Nederlandse club in Europa en daarvan ging niet één van die wedstrijden op Nederlandse bodem verloren.

Feyenoord – Shakhtar Donetsk wordt dinsdagavond om 20:45 uur gespeeld in De Kuip, die volledig uitverkocht is.