Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord met pijn en moeite langs PEC

Feyenoord heeft zondag een zwaarbevochten zege geboekt in Zwolle. Tegen het dapper strijdende PEC trad Cyriel Dessers maar weer eens op als redder in nood voor het team van trainer Arne Slot: 1-2.

Vrijdag nog had Slot erop gewezen dat zijn ploeg nu toch wel vaak genoeg had bewezen over veel veerkracht te beschikken, en sprak de coach de hoop uit dat een comeback in Zwolle niet nodig zou zijn. Niets bleek minder waar, want voor de derde keer in negen dagen tijd moest Feyenoord terugkomen van een achterstand. Na de duels met FC Groningen en FK Partizan moest ook in het MAC3PARK Stadion de achtervolging worden ingezet.

Dat Feyenoord weer in zo’n situatie terechtkwam, kon het alleen zichzelf aanrekenen. Met wat meer scherpte en overtuiging voorin had nog voor rust ruim afstand genomen kunnen worden van de hekkensluiter. In plaats daarvan was het PEC dat de trekker overhaalde in de persoon van Bram van Polen, die in de blessuretijd van de eerste helft hard en via de onderkant van de lat raak schoot.

Hoe frustrerend wellicht ook, wéér toonde Feyenoord aan over hoeveel veerkracht en vechtlust het dit seizoen beschikt. De gelijkmaker van Luis Sinisterra – hoe gelukkig het van richting veranderde schot ook binnen viel – bracht het geloof aan Rotterdamse zijde helemaal terug. Daarmee kon de jacht op de overwinning worden heropend, al stuurde Martin van den Kerkhof beide teams eerst nog naar binnen. De scheidsrechter deed dit nadat PEC-supporters vuurwerk op het veld gooiden.

Na een korte afkoelperiode had Feyenoord nog zestien minuten de tijd, meer dan genoeg voor Cyriel Dessers om een zoveelste heldenrol te pakken. De spits schoot de bal uit de draai in de kruising, waarmee hij Feyenoord drie zeer zwaarbevochten punten bezorgde. Zo kon iedereen in het Rotterdamse kamp opgelucht adem halen, al zal Orkun Kökcü ook een zure smaak overhouden aan het bezoek aan Zwolle. Hij kreeg geel en mist daardoor de Klassieker van komende week (zondag 20 maart, 14:30 uur).

  • #pecfey