Feyenoord 1
747116320126535d62d7564cd278d242_2000_2000.JPG

Feyenoord met goed gevoel en volle buit interlandbreak in

Feyenoord heeft de drukke week voor de tweede interlandbreak goed afgesloten. Vorige week werd FC Emmen verslagen (2-3), midweeks werd gewonnen van CSKA Moskou (3-1) en op zondag pakte de selectie van Dick Advocaat de volle buit door ook FC Groningen te verslaan. Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis tekenden voor een 2-0 zege.

De mooie Europese avond een goed vervolg geven tegen FC Groningen was het doel voor Feyenoord, dat met een op één plaats gewijzigde basiself aan de wedstrijd tegen de noorderlingen begon. Justin Bijlow – op zaterdag voor het eerst toegevoegd aan de definitieve selectie van Oranje – haakte geblesseerd af na de warming-up en werd vervangen door Nick Marsman.

Gevaarlijk Groningen
De Feyenoord-doelman kreeg genoeg te doen in de eerste helft. Zo moest hij een hoge bal van Gabriel Gudmundsson bij de lat wegduwen en keerde hij een schot van Remco Balk. Bij de pegel van Balk die even later op de lat uiteenspatte was Marsman kansloos, maar het was duidelijk dat de meeste en grootste kansen voor FC Groningen waren.

Toch was het Feyenoord dat de score dacht te openen in de eerste helft. Mark Diemers drukte kort voor de pauze af na goed terugleggen van Tyrell Malacia en liep al juichend terug naar de middenlijn, maar scheidsrechter Danny Makkelie keurde het doelpunt af. Spits Bryan Linssen stond namelijk kort voor FC Groningen-doelman Sergio Padt hinderlijk buitenspel, zo oordeelde na de VAR ook Makkelie.

Knappe kopgoal Geertruida
Snel na rust kwam de voorsprong er alsnog voor Feyenoord. Steven Berghuis krulde de bal uit een hoekschop op het hoofd van Lutsharel Geertruida, die hoog boven zijn tegenstander uit torende en knap binnenknikte. Het tweede doelpunt in een week tijd van de rechtsback hielp Feyenoord om beter in de wedstrijd te komen, terwijl FC Groningen er na de tegentreffer haast niet meer aan te pas kwam.

Berghuis pikte in de slotminuten nog zijn zevende doelpunt van dit Eredivisieseizoen mee door een strafschop te benutten. Damil Dankerlui trok aan de noodrem toen Ridgeciano Haps een lage voorzet van Berghuis voor het intikken had en kreeg daarvoor een rode kaart. De captain vuurde de bal vanaf de strafschopstip in de rechterhoek en bepaalde de eindstand op 2-0.

Programma
Feyenoord staat na acht speelronden in de Eredivisie op een voorlopige derde plaats (PSV komt om 20:00 uur nog in actie), op drie punten achterstand van koplopers Ajax en Vitesse. Fortuna Sittard is de eerste tegenstander na de interlandbreak op zondag 22 november.