Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
vertrek-2

Feyenoord met 21 spelers naar Kiev

Feyenoord vertrekt woensdagmiddag met een selectie van 21 spelers naar Oekraïne, waar donderdagavond de uitwedstrijd tegen FC Zorya Luhansk in de play-off ronde van de Europa League wordt gespeeld. Nadat eerder op de dag op Varkenoord nog een training was afgewerkt, arriveerden spelers en staf iets voor half twee ’s middags op Rotterdam/The Hague Airport. Daarvandaan vertrekt Feyenoord om 15.00 uur naar Kiev.

Lex Immers blikte op de luchthaven kort vooruit op de aanstaande Europese wedstrijd van Feyenoord. ‘In de groep leeft het enorm om de groepsfase van het toernooi te bereiken’, zei de middenvelder. ‘Toch zal het zeker niet makkelijk worden. Ik heb vorige week thuis een wedstrijd van Zorya bekeken en het is absoluut geen slechte ploeg. Ze zijn fysiek sterk en deden me in dat opzicht denken aan Kuban Krasnodar, onze tegenstander van vorig jaar. Daarom is het heel belangrijk dat we de tegenstander niet onderschatten en uitgaan van eigen kracht.’

De heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League wordt donderdagavond om 19.45 uur Nederlandse tijd (20.45 uur lokale tijd) gespeeld in het Valeri Lobanovskyi stadion in Kiev. De volledige selectie van Rutten ziet er als volgt uit:

Keepers: Erwin Mulder, Warner Hahn, Ronald Graafland

Verdedigers: Luke Wilkshire, Sven van Beek, Matthew Steenvoorden, Joris Mathijsen, Terence Kongolo en Miquel Nelom

Middenvelders: Jordy Clasie, Ruud Vormer, Rick Karsdorp, Lex Immers en Tonny Vilhena

Aanvallers: Ruben Schaken, Anass Achahbar, Mitchell Te Vrede, Wesley Verhoek, Elvis Manu, Jean-Paul Boёtius en Bilal Basaҫikoglu.