Fanshop
Fanshop
201708_CL_visual_fey_city

Feyenoord maakt zich op voor 250ste Europese wedstrijd

De terugkeer van Feyenoord op het hoogste Europese podium valt woensdagavond samen met een bijzondere mijlpaal. Het treffen met Manchester City is namelijk de 250ste Europese wedstrijd van Feyenoord in de clubgeschiedenis. Het geeft het duel in De Kuip bij voorbaat een extra speciaal tintje.

De allereerste wedstrijd in Europees verband speelde Feyenoord op 6 september 1961. In de eerste ronde van de Europacup I werd die dag IFK Göteborg met 0-3 verslagen door goals van Frans Bouwmeester, Rinus Bennaars en Mosje Temming.

56 jaar later is Feyenoord er veel aan gelegen om de groepsfase van de Champions League, waaraan het voor de vijfde keer in de historie deelneemt, te starten met een goed resultaat. Daarvoor zal de ploeg van Giovanni van Bronckhorst voor een stunt van formaat moeten zorgen, zoals het elftal dat vorig seizoen ook in eigen huis deed tegen Manchester United. Bijna op de dag af een jaar geleden werd die ploeg met 1-0 verslagen door een doelpunt van Tonny Vilhena.

Dat resultaat zal Feyenoord hoop geven dat er ook vanavond iets te halen valt. Van Bronckhorst zal daarnaast extra vertrouwen putten uit het feit dat De Kuip niet alleen nationaal een bijna onneembare vesting is, maar ook in Europees verband. Van de laatste zes Europese thuiswedstrijden werden er namelijk vijf gewonnen. Alleen Fenerbahçe vertrok op 8 december 2016 met een overwinning uit De Kuip.

Daar staat tegenover dat de resultaten in de Champions League van Feyenoord minder overtuigend zijn. In de laatste acht thuiswedstrijden op het hoogste Europese podium werd alleen gewonnen van Spartak Moskou (31 oktober 2001), een statistiek die hoognodig een positieve impuls kan gebruiken.