Fanshop
Fanshop
training%20wo2-2

Feyenoord maakt meters tijdens tweede training

Feyenoord heeft woensdagavond flink gas gegeven in Oostenrijk. De landskampioen werkte zich tijdens de tweede training van de dag in het zweet, onder een temperatuur die zelfs aan het begin van de avond nog tussen de 25 en 30 graden Celsius lag.

Toen Giovanni van Bronckhorst tegen half acht zijn spelers bij elkaar riep, had hij louter lovende woorden voor hen over. De trainer prees niet alleen de strijdlust en de wil om te winnen, maar ook het hoge niveau dat de Feyenoorders in de anderhalf uur daarvoor hadden laten zien.

Zo zag Van Bronckhorst tijdens de besloten oefensessie dat er weinig fout ging tijdens de pass- en trapvorm, terwijl het tempo tijdens die oefening hoog lag. Ook het onderdeel daarna, een stevige tempoloop met een afronding op het doel aan het einde, werd naar volle tevredenheid van de technische staf afgelegd.

De strijdlust en wil om te winnen werden vervolgens tentoongespreid tijdens het afsluitende minitoernooi, waarbij vier teams van zes het tegen elkaar opnamen. Hoewel het al de tweede training van de dag was, spatten de vonken er zo nu en dan vanaf, werd er op het scherp van de snede gespeeld en vielen er meerdere fraaie goals. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit het feit dat een penaltyserie moest beslissen welk team er naar de finale ging en dat de eindstrijd vervolgens ook onbeslist eindigde.

Moe maar voldaan stapten de Feyenoorders uiteindelijk de bus in, wetende dat ze donderdag alleen een ochtendtraining afwerken. Die sessie begint om 10:30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek. Het adres van de trainingsaccommodatie is Schwimmbadstrasse 6 in Vandans.