Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord lijdt zware nederlaag in Slowakije

Feyenoord heeft een zware nederlaag geleden in de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. In Slowakije was AS Trencín met 4-0 te sterk voor de formatie van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst.

AS Trencín kende een droomstart in het Stadión pod Dubnom, door een vroege goal van spits Antonio Mance. Hij stond aan het einde van een razendsnelle tegenaanval en knalde de 1-0 op het scorebord.

Diezelfde Mance zorgde na een kleine veertig minuten voor de 2-0, waarna Philip Azango Feyenoord kort voor het rustsignaal dieper in de problemen duwde. De buitenspeler haalde doeltreffend uit en liet goalie Justin Bijlow kansloos: 3-0.

Feyenoord ging na rust op zoek naar een uitdoelpunt en kreeg goede kansen via onder anderen Dylan Vente, Sofyan Amrabat en invaller Jean-Paul Boëtius, maar de bal ging er niet in. Aan de andere kant was het Mance die het net nog wel wist te vinden. Hij bepaalde de eindstand op 4-0.

Daardoor staat Feyenoord volgende week donderdag voor een moeilijke opgave. In de eigen Kuip moet het team dan de vier Slowaakse treffers zien weg te poetsen. Komende zondag wacht eerst De Graafschap in de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen 2018-2019.

De reactie van Giovanni van Bronckhorst lees je hier