Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Knoester%20contract

Feyenoord legt Mats Knoester langer vast

Feyenoord heeft het contract met Mats Knoester opengebroken en verlengd. De 18-jarige centrale verdediger zette donderdagmiddag in het Perscentrum van De Kuip zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2020. Het vorige contract liep tot de zomer van 2018.

Knoester speelt al sinds zijn zesde bij Feyenoord. Hij tekende zijn eerste profcontract in mei 2015 en kwam afgelopen seizoen uit in Feyenoord Onder 19. Tijdens de voorbije voetbaljaargang kwam de jeugdinternational bovendien twee keer in actie voor Feyenoord 1. Gedurende het winterse trainingskamp in Marbella maakte Knoester speelminuten in het oefenduel met Katwijk, terwijl de verdediger in maart negentig minuten meedeed in de benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Knoester behoorde tot de selectie van Oranje Onder 19 voor het EK dat over enkele dagen begint, maar een knieblessure gooide roet in het eten. ‘De komende weken zal hij daarvan herstellen,’ zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Daarna gaan we in goed overleg bekijken wat het beste traject is voor zijn ontwikkeling. Mats is een getalenteerde verdediger met een uitstekende mentaliteit, maar mist nog de ervaring op het hoogste niveau. Een verhuurperiode, waarin Mats elders minuten kan maken om vervolgens sterker terug te keren in De Kuip, behoort daarom tot de mogelijkheden.’