Feyenoord 1

Feyenoord laat langs Willem II

Feyenoord heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Dankzij goals van Luis Sinisterra en Bryan Linssen diep in de tweede helft werd het zaterdagavond 2-0.

Hoewel het vanaf de eerste minuut eenrichtingsverkeer was in De Kuip, begon het legioen zich gaandeweg de avond steeds meer zorgen te maken of er wel gescoord zou worden. Feyenoord duwde de defensief ingestelde Tilburgers continu ver terug op de eigen helft en kwam ook met enige regelmaat in kansrijke positie, maar de verlossende treffer bleef lang uit.

En dat terwijl Feyenoord wist dat het moest winnen, om optimaal te profiteren van het gelijkspel tussen FC Twente en PSV (3-3) eerder op de avond en om AZ op afstand te houden. De Alkmaarders kwamen ook in actie en wonnen met 3-1 van Vitesse.

Het geduld van Feyenoord om niet té geforceerd te jagen op het openingsdoelpunt werd halverwege de tweede helft beloond. Niet voor het eerst dit seizoen waren de creativiteit en klasse van Luis Sinisterra goud waard; de Colombiaan knalde na een individuele actie met links hard raak in de korte hoek.

Ondanks het slotoffensiefje van Willem II, dat tot de laatste minuten amper in de buurt van Ofir Marciano was gekomen, kwam de zege voor Feyenoord daarna niet meer in gevaar. De drie punten waren definitief binnen toen Bryan Linssen in blessuretijd een slippertje van Wessel Dammers afstrafte en de eindstand op 2-0 bepaalde.

Zo kan Feyenoord met een goed gevoel richting komende donderdag, als het Europese avontuur verder gaat. De aftrap van de kwartfinale tegen Slavia Praag is om 18:45 uur.