Feyenoord 1

Feyenoord kruipt naar PSV dankzij hattrickheld Berghuis

Feyenoord heeft goede zaken gedaan op de ranglijst dankzij een fraaie zege op PSV. Aanvoerder Steven Berghuis leidde zijn team met drie goals langs de Eindhovenaren (3-1), waardoor de achterstand op de Brabantse nummer vier nog maar drie punten bedraagt.

Steven Berghuis vond het doel voor rust twee keer, maar iedereen was het erover eens dat dit tegen de verhoudingen in was. PSV dicteerde namelijk het spel in De Kuip, kreeg kansen, maar maakte het keeper Kenneth Vermeer (terug na een blessure) niet echt lastig.

Knappe kopbal
Onze captain sloeg wel toe. Berghuis zat nog niet echt lekker in de wedstrijd, maar kroop in de negentiende minuut bij een voorzet van Luis Sinisterra voor directe tegenstander Olivier Boscagli en kopte knap binnen: 1-0.

Feyenoord ging ondanks de druk van PSV wat vrijer spelen na die goal en dat kwam het beste tot uiting bij de situatie voorafgaand aan de 2-0 van Berghuis. Sinisterra ging Denzel Dumfries knap voorbij met een passeerbeweging nabij de achterlijn, waarna de PSV-aanvoerder aan hem ging hangen.

Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal op de stip en Berghuis verzilverde de penalty in de 34ste minuut. Ook in de 64ste minuut ging het zo, toen Berghuis de strafschop zelf verdiende. Hij schoot de bal tegen de hand van Nick Viergever, waarna hij keeper Lars Unnerstall wederom kansloos liet.

Vermeer uitblinker
PSV moest toen naar voren en kreeg kans op kans, maar het was aan de uitstekend keepende Vermeer te danken dat Feyenoord lang geen tegentreffer hoefde te slikken. Op de chip van invaller Gaston Pereiro had hij in de 84ste minuut (3-1) geen antwoord, maar dat maakte de blijdschap om de ruime zege op PSV er niet minder om.

Komende donderdag gaat Feyenoord in het toernooi om de KNVB Beker op bezoek bij SC Cambuur, koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Zondag is FC Utrecht in Stadion Galgenwaard de laatste tegenstander van 2019. Om 14:30 uur klinkt dan in Utrecht het eerste fluitsignaal.