Feyenoord 1

Feyenoord krijgt te weinig met punt in Groningen

Feyenoord heeft zichzelf woensdagavond tekortgedaan tegen FC Groningen. Dick Advocaat zag zijn ploeg tijdens het inhaalduel in de Eredivisie goed spelen, legio kansen creëren, maar toch niet scoren: 0-0.

Advocaat wilde na de bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen en het gelijkspel tegen FC Twente een reactie zien van zijn ploeg. De oefenmeester kon wat dat betreft tevreden zijn over wat hij zag in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Feyenoord was vanaf de eerste minuut gretig en legde bij vlagen goed voetbal op de mat.

Het leverde de bezoekers in de eerste helft meerdere kansen op, maar die waren niet aan Feyenoorders besteed. Luis Sinisterra en Steven Berghuis raakten de paal, Orkun Kökcü had weinig geluk bij twee goede schoten en Leroy Fer kopte een rebound net over. Aan de andere kant voorkwam Nick Marsman met enkele goede reddingen dat FC Groningen counters verzilverde.

Na rust kreeg de Feyenoord-goalie amper nog iets te doen. Feyenoord dicteerde het spel en dwong de thuisploeg terug op eigen helft. Toch leverde dit spelbeeld aanzienlijk minder mogelijkheden op dan voor de pauze. De grootste waren nog voor Sinisterra, die een kopbal net voor de lijn weggehaald zag worden en de bal met rechts op de binnenkant van de paal krulde.

Maar het bij vlagen goede spel en de vele kansen ten spijt: Feyenoord pakte slechts een punt in Groningen. Daarmee kon eigenlijk niemand bij Feyenoord écht tevreden zijn met het oog op de strijd om Europees voetbal. Komende zondag wacht een uitwedstrijd tegen AZ (aftrap 16:45 uur). De Alkmaarders hebben na 23 speelronden drie punten meer verzameld.