Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord krijgt flinke dreun van AZ

Feyenoord heeft een gevoelige tik gekregen van AZ. De Alkmaarders waren in De Kuip donderdagavond met liefst 0-3 te sterk. Daardoor bedraagt de achterstand op het team al zes punten.

Voor Feyenoord markeerde het inhaalduel met AZ de start van een week met drie thuiswedstrijden. De formatie van Jaap Stam hoopte met een goed resultaat te beginnen aan de reeks – met naast de confrontatie met AZ ook duels met FC Twente en FC Porto – maar slaagde daar niet in.

De openingsfase was voor AZ, dat met name gevaarlijk werd met voorzetten vanaf de linkerflank. Na die start nam Feyenoord het initiatief over en kreeg het team kansen via Steven Berghuis, Jens Toornstra en Orkun Kökcü, maar de goal bleef uit.

AZ sloeg kort voor rust wel toe. Feyenoord was gewaarschuwd, maar werd toch verrast met een lage voorzet van linksback Owen Wijndal op spits Myron Boadu. Daarna kwam Feyenoord eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd en liep AZ door goals van Calvin Stengs (50ste minuut) en Oussama Idrissi (83ste minuut) nog uit naar een 0-3 zege.

Door de eerste competitienederlaag van dit seizoen blijft Feyenoord staan op tien punten uit de eerste zeven speelronden van de Eredivisie. Komende zondag komt FC Twente op bezoek in De Kuip, waar om 16:45 uur wordt afgetrapt.