Fanshop
Fanshop
Feyenoord-ADO%20Den%20Haag-041

Feyenoord koestert kracht van De Kuip in KNVB Beker

Feyenoord strijdt donderdagavond met Heracles Almelo om een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi. Op basis van een aantal statistieken kan de landskampioen het bekerduel met veel vertrouwen tegemoet zien.

Zo is Feyenoord bezig aan een ijzersterke reeks bekerwedstrijden in eigen stadion. Sinds het verlies tegen Roda JC na strafschoppen in september 2010 verloor het in De Kuip geen enkel bekerduel meer. De teller staat inmiddels op dertien thuiszeges op rij, waarvan er twee eerder dit seizoen werden geboekt. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst was op 20 september met 2-0 te sterk voor ADO Den Haag, terwijl een ronde verder de amateurs van AVV Swift met 4-1 werden verslagen.

Daar komt bij dat Feyenoord nog nooit een bekerwedstrijd verloor van Heracles Almelo. Beide clubs stonden driemaal eerder tegenover elkaar in het toernooi en alle keren leverde dat een Rotterdamse zege op. De laatste bekerontmoeting tussen Heracles en Feyenoord was op 18 december 2013 in Almelo. Na een strafschoppenserie plaatste Feyenoord zich voor de kwartfinales.

Indien Feyenoord erin slaagt Heracles uit te schakelen, plaatst het zich voor de vijfde keer in zes seizoenen voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Driemaal bleek die ronde tevens het eindstation, zoals vorig seizoen in Arnhem tegen Vitesse. Heracles strandde de laatste vier seizoenen telkens in de achtste finales van het toernooi.