Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord koestert drie punten in Waalwijk

RKC-uit is traditioneel een lastige uitwedstrijd voor Feyenoord en dat kon ook na de editie van seizoen 2022-2023 worden gezegd. Toch pakte de ploeg van hoofdtrainer Arne Slot drie punten, dankzij een benutte strafschop van Danilo: 0-1.

Feyenoord won slechts negen van de 25 voorgaande edities van RKC Waalwijk – Feyenoord, dus niemand beweerde vooraf dat het een gemakkelijke middag zou worden in het Mandemakers Stadion. Dat werd het ook allerminst.

Debutant Hartman
Voor rust kwam Feyenoord, met debutant Quilindschy Hartman in de basis als linksback, amper tot kansen. RKC kwam ook zelden in de buurt van Justin Bijlow, maar toch was duidelijk dat het beter moest om met een goed resultaat uit Brabant te kunnen vertrekken.

De inbreng van Jens Toornstra en Patrik Wålemark direct na rust gaf Feyenoord de impuls die het nodig had. Laatstgenoemde versierde een strafschop, die werd benut door Danilo. Met alweer zijn derde treffer van dit Eredivisie-seizoen tekende hij voor de verlossende 0-1.

FC Emmen-thuis
Door goed verdedigend werk van onder anderen Gernot Trauner, maar ook een belangrijke save van Bijlow in de slotseconden, telde Feyenoord zondagmiddag drie punten op bij het totaal. Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd. Op zaterdagavond komt FC Emmen op bezoek in De Kuip. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Online Ticketshop.