Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
4a225cf75beddaba42501fd1d8605bd0_2000_2000.JPG

Feyenoord klaart klus en is kwartfinalist

Feyenoord heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartifnales van de Europa Conference League. In eigen huis werd de 2-5 uitzege donderdagavond opgevolgd met een 3-1 zegeCyriel Dessers, Reiss Nelson en Bryan Linssen namen de goals dit keer voor hun rekening.

Dat Feyenoord al drie doelpunten voorsprong had na de heenwedstrijd in Belgrado was een fijn gegeven voorafgaand aan de return in Rotterdam. Zeker ook omdat er meerdere afwezigen waren door corona – onder anderen hoofdcoach Arne Slot – of (lichte) blessures. Degenen die in hun plaats speelden toonden aan waardige vervangers te zijn.

Controle
Er werd niets aan het toeval overgelaten, want Feyenoord behield de volledige wedstrijd de controle. Door een goal van Cyriel Dessers op slag van rust, die een vrije trap van Jens Toornstra van richting veranderde, nam het vertrouwen in de goede afloop alleen maar toe. Reiss Nelson verdubbelde, in een tweede helft die weinig om het lijf had, de marge door op aangeven van Guus Til binnen te tikken.

Ricardo Gomes deed met een strakke bal in de linkerhoek nog iets terug, maar invaller Bryan Linssen gooide het duel in de slotminuut definitief in het slot door de bal snoeihard tegen de touwen te jagen. Met een 3-1 zege op zak kan Feyenoord nu toe gaan werken naar de Klassieker van zondag. Ajax – Feyenoord begint zondag om 14:30 uur.

Loting
Vrijdagmiddag vindt om 15:00 uur de loting plaats voor de kwartfinales. Feyenoord kan FK Bodø/Glimt, AS Roma, Olympique Marseille, PAOK Saloniki, Leicester City, PSV en Slavia Praag treffen.