Fanshop
Fanshop
certificaatuitreiking%20maasgebouw%20(24)

Feyenoord Jobscorer inspirerend voorbeeld voor gemeenten

Feyenoord Jobscorer wordt in een onderzoek door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in opdracht van NOC*NSF als inspirerend voorbeeld genoemd, als een project waarbij sport kan worden ingezet bij de bestrijding van (jeugd)werkeloosheid. In de afgelopen woensdag gepresenteerde brochure ‘Sport beweegt naar werk’ wordt het project van Feyenoord en het UWV uitgebreid belicht.

In de brochure staat onder meer te lezen: ‘In het programma gaat clubtrots naadloos over in trots zijn op je werk voor de club. En dat is een eerste stap op weg naar arbeidsethos: trots zijn op je werk en trots op jezelf. Arbeidsritme opbouwen, goed kunnen omgaan met collega’s en luisteren naar leidinggevenden, deze vaste ingrediënten in het programma zijn enorm belangrijk voor de toekomst van de jongere.’

Gezien de aanstaande wetsverandering (participatiewet) is de overheid op zoek naar initiatieven om werkzoekenden via sport aan een baan te helpen. Jobscorer, dat in 2013 werd verkozen tot Maatschappelijk profproject van het jaar, is volgens het NISB een inspirerend voorbeeld voor hoe gemeenten hier invulling aan kunnen geven.

Kijk voor meer informatie over Feyenoord Jobscorer op www.feyenoord.nl/mvo. De brochure 'Sport beweegt naar werk' is hier (PDF) te lezen.