Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FC%20Twente-Feyenoord-24

Feyenoord incasseert minste tegengoals in Eredivisie

‘Onze verdediging staat als een huis,’ zei Giovanni van Bronckhorst zondag na afloop van de 0-2 zege bij FC Twente. Het was zeker niet de eerste keer dit seizoen dat Feyenoords hoofdtrainer die conclusie trok, want in Enschede hield Feyenoord al weer voor de twaalfde keer de nul. Daardoor heeft de ploeg nu bovendien de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie.

In 21 competitiewedstrijden stond Feyenoord tot nu toe slechts twaalf tegengoals toe. Voor aanvang van de 21ste speelronde hoefde ook PSV slechts twaalf doelpunten te incasseren, maar op bezoek bij AZ kregen de Eindhovenaren zaterdagavond twee goals tegen. Daardoor is Feyenoord nu niet alleen het team met de meeste goals voor (56) maar ook het team met de minste goals tegen.

Opvallend is dat zeven van de twaalf ‘clean sheets’ in uitwedstrijden werden behaald. Naast FC Twente hield Feyenoord ook op bezoek bij FC Groningen, Heracles Almelo, PSV, Willem II, AZ en Roda JC Kerkrade de nul.

In het gehele vorig seizoen bleef Feyenoord in elf wedstrijden zonder tegendoelpunt. Het recordaantal ‘clean sheets’ staat op twintig. Dat aantal behaalde Feyenoord in de seizoenen 1968-1969, 1969-1970 en 1991-1992.

 

3 points and another clean sheet. Great job @jones_brad and the rest!

Een foto die is geplaatst door Jens Toornstra (@jenstoornstra) op