Fanshop
Fanshop
FENFEY

Feyenoord in voorbereiding op bezoek bij Fenerbahçe

Feyenoord oefent in voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Fenerbahçe. De wedstrijd tegen de Turkse topclub, waarvan Robin van Persie aan het begin van dit kalenderjaar overkwam, wordt op zaterdag 21 juli gespeeld in het Şükrü Saracoğlustadion in Istanbul. De aftrap is om 20:00 uur Nederlandse tijd (21:00 uur lokale tijd).

Europese ontmoetingen
Feyenoord treft in Fenerbahçe een oude bekende. Zo stonden beide ploegen in het seizoen 2002-2003 ook al tegenover elkaar in de voorronde van de Champions League. Door doelpunten van Shinji Ono (2x) en Thomas Buffel 0-2 en 1-0 winst, red.) wist Feyenoord destijds het hoofdtoernooi te bereiken. Twee jaar geleden volgde een tweeluik in de groepsfase van de Europa League (1-0 en 0-2 verlies, red.).

Runner-up
Fenerbahçe eindige vorig seizoen als runner-up achter landskampioen Galatasaray, dat drie punten meer verzamelde. Daardoor moet de voormalige club van onder meer Pierre van Hooijdonk en Dirk Kuyt zich in augustus via de voorronde van de Champions League alsnog proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Kaartverkoop
Op dit moment is er nog geen kaartverkoopinformatie beschikbaar voor Feyenoord-supporters. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit via de officiële clubkanalen gecommuniceerd.

Na de toevoeging van de krachtmeting met Fenerbahçe ziet het oefenprogramma van Feyenoord er als volgt uit:

Zaterdag 30 juni SDC Putten - Feyenoord (14:30 uur)
Zaterdag 7 juli Zeeuws Elftal - Feyenoord (17:00 uur)
Maandag 9 juli t/m zaterdag 14 juli Trainingskamp Zwitserland
Woensdag 11 juli BSC Young Boys - Feyenoord (18:00 uur)
Vrijdag 13 juli FC Basel - Feyenoord (20:00 uur)
Donderdag 19 juli Open Dag
Zaterdag 21 juli Fenerbahçe - Feyenoord (20:00 uur)
Zondag 29 juli Feyenoord - Levante (14:30 uur)